Читај ми!

Русији смањена казна, две године без организовања и учествовања на такмичењима

Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани, смањио је казну Русији и забранио јој коришћење имена, заставе и химне на Олимпијским играма и Светским шампионатима у наредне две године. Такође, забрану присуства добили су представници руске власти, на челу са Владимиром Путином.

Пресудом Спортског арбитражног суда, Русији је такође на две године забрањено да аплицира за одржавање највећих спортских догађаја.

Првобитна казна износила је четири године забране, коју је предложила Светска анти-допинг агенција (ВАДА), због оптужби да су руске државне власти учестовале у манипулацијама везаним за коришћење недозвољених средстава.

Руским спортистима и тимовима и даље ће бити дозвољено да се такмиче на Олимпијским играма у Токију следеће године и Зимским играма 2022. у Пекингу, као и на Светским првенствима, укључујући и Светско фудбалско првенство 2022. у Катару, ако нису били умешани у допинг скандал.

Како преноси Спутњик, донета је забрана присуства представницима руске владе на највећим такмичењима.Како се наводи у образложењу одлуке, забрана се односи на представнике руских власти - заменике министара, министре, заменике премијера, премијера и председника Руске Федерације"

Ипак, они ће моћи да присуствују спортским дешавањима, уколико добију позив од организатора или шефа државе у којој се такмичење организује.

понедељак, 09. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару