Читај ми!

Умар Кремлев, пријатељ Србије, на челу светског бокса

Рус Умар Назарович Кремлев, велики пријатељ Србије, изабран је за новог председника Светске боксерске организације. Назаров Кремлев је на Конгресу АИБА, на гласању 155 федерација, добио 57, 33 одсто гласова.

Боксерски савез Србије пружио је велику подршку Назарович Кремлеву током предизборне кампање и он се посебно захвалио на томе.

"Захваљујем се мом тиму и свим Националним федерацијама које су гласале за мене. Посебно се захваљујем Боксерском савезу Србије на подршци у кампањи за председника АИБА и учешћу у изради стратегије за развој светског бокса. Следеће Светско првенство у новом и најмодернијем формату биће у Србији и већ тамо ћемо показати свету како бокс може да буде највећи спортски спектакл", навео је Кремлев у свом излагању, а преноси Боксерски савез Србије у саопштењу.

Већ сада имамо заинтересоване светске компаније да буду спонзори, док ће тв права већ извесно бити дистрибуирана у већини земаља света, додао је Кремлев.

"Бокс је спорт бораца. Наша борба биће против неспособности, против корупције и против допинг. Ојачаћемо управљачке структуре АИБА и обезбедити нашу проверу рада и обновити сарадњу са Међународним олимпијским комитетом", истакао је Кремлев.

Нови председник АИБА често долази у Србију, а јача сарадња кренула је од јануара 2019. године када је председник Русије Владимир Путин био у званичној посети Србији.

Уследио је пријем код председника Србије Александра Вучића, који је велики љубитељ бокса и тада је договорено пуно добрих ствари за јачање српског бокса.

Кремлев је после тога више пута посетио нашу земљу.

Крајем фебруара када је Београд добио организацију Светског првенства у боксу за 2021, на Андрићевом венцу председник Вучић организовао је пријем за челне људе АИБА, где се причало о Националном тренинг центру за боксере и о организацији Светског првенства у нашем главном граду.

Умар Кремлев најавио је нову посету Београду крајем децембра.

понедељак, 09. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару