Читај ми!

Савић: Спорт не сме да стане, прилагођавамо се ситуацији

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић, гостујући у Београдској хроници, изјавио је да је коронавирус доста утицао и променио спортска дешавања, али да она не смеју да се прекидају.

Савић је један од многобројних људи из света спорта који је био заражен коронавирусом.

"Искрено, нисам био уплашен, али сем мало блаже температуре, ја нисам имао симптоме. Самоизоловао сам се и прегурао без великих последица", рекао је Савић.

Дугогодишњи селектор ватерполо репрезентације рекао је да спортска дешавања не смеју да се прекидају.

"Има проблема у ватерполу, али функционишемо нормално. Прилагодили смо се ситуацији, поштујемо мере, али не сме да стане ништа. Сезона је већ почела, имамо проблема са коронавирусом, али се надокнађују утакмице", додаје селектор.

Ватерполисти, као и остали спортисти, нашли су се у јединственој ситуацији, али су успели да пронађу форму пред старт сезоне.

"Реално. Сви су се нашли у несвакидашњој ситуацији. Сви нису тренирали између 6-8 недеља, што је прекид у раду. Имали смо срећу да се то догађало у периоду од априла до јуна, све је тад стало, ватерполисти су имали времена да се врате у форму и да се прилагоде новој сезони која је почела недавно."

Селектор наводи да је спортистима много лакше да се прилагоде карантину и пропратним мерама.

"Лакше је спортистима да се прилагоде, јер свако од њих живи дисциплинован живот, зна се кад се устаје и шта се ради током дана, живи се по плану на месечном нивоу. Сваки спортиста је у некој врсти карантина, тако да ово није новитет и лакше им је да се прилагоде", рекао је Савић.

Савић наводи да у зависности од организовања Олимпијских игара, зависе планови Србије за наредну годину.

"Да, припремамо се за њих. Ја сам већ спремио два плана за наредну сезону. План А је уколико буду Олимпијске игре, а План Б је уколико не буду. Ако их не буде, губи се сезона, неће играти велико такмичење", додаје Савић.
уторак, 10. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару