Читај ми!

Власеница остаје на рути трке Београд - Бањалука

Власеница остаје на рути међународне бициклистичке трке од Београда до Бањалуке, истакао је начелник те општине Мирослав Kраљевић.

Општина Власеница је пре две године први пут била домаћин етапе на мађународној бициклистичкој Трци Београд - Бањалука.

Те 2019. године виђен је истински бициклистички спектакл, када је велики број гледалаца у самом центру Власенице дочекао бициклисте из читавог света.

Захваљујући перфектној организацији и преданом раду водећих људи Власенице, на челу са начелником Мирославом Kраљевићем, ово прелепо место је већ у првој години организације етапе добило велико признање и награду за најбоље етапно место на једној од најквалитетнијих бициклистичких трка у овом делу Европе.

Атмосфера на циљу етапе у Власеници те 2019. била је незаборавна, а према анкети коју су организатори међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука спровели међу бициклистима из 30 светских земаља, Власеница је добила највише гласова за најбоље етапно место на 13. трци Београд - Бањалука.

Ове године организатори трке Београд - Бањалука били су на великом испиту, с обзиром на изузетно тешку ситуацију са пандемијом коронавируса, али су управо захваљујући партнерима и градовима домаћинима етапа, беспрекорно организоване и 60. међународна Трка кроз Србију и 14. међународна трка Београд - Бањалука које су вожене од 31. августа до 7. септембра.

"Захвалио бих се господину Kраљевићу и свим грађанима Власенице на прелепом дочеку и беспрекорној организацији етапе. Власеница је била домаћин циља друге од укупно четири етапе. Презадовољни смо организацијом трке у Власеници. Били смо сви заједно храбри када смо се упустили у организацију овогодишњих манифестација, били смо одлучни и успели смо, али као што наш народ каже, срећа прати храбре", истакао је Владимир Kуваља, директор обе трке.

С обзиром на велики број грађана који су 2019. године показали огромно интересовање за Трку Београд - Бањалука и који су на спектакуларан начин дочекали бициклисте из 30 светских земаља, ове године је због коронавируса сутуација била сасвим другачија и челни људи Власенице морали су да позивају грађане да остану код куће и не окупљају се у великом броју у центру града на циљу етапе.

"Ово је историјски догађај, показали смо као народ да можемо да организујемо овако велике међународне спортске догађаје у овом најтежем тренутку за читав свет. Организатори су били изузетно храбри, све је прошло без инцидената и проблема", истакао је Мирослав Kраљевић, начелник општине Власеница и захвалио свима који су омогућили успешно оранизовање етапе.

"Велику захвалност дугујемо Министарству унутрашњих послова, свим градовима домаћинима, институцијама, нашим докторима који су у време пандемије одрадили велики посао, свим представници а медија који су нам помогли у промоцији Србије, Републике Српске и наше Власенице. Свима дугујемо огромну захвалност и велика нам је част што смо на рути трке Београд - Бањалука. Са поносом истичем да ће Власеница и наредне године бити домаћин етапе на Трци Београд - Бањалука".

Наредна, 15. међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука биће вожена у априлу 2021. године.

уторак, 10. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару