Читај ми!

Признање Радио Београду и емисији “Време спорта и разоноде“ у години јубилеја

На међународном фестивалу спортског филма на Златобру, емисија “Време спорта и разоноде“ добила је награду за животно дело поводом шест деценија емисије за допринос спорту и његовој медијској популаризацији. Награда је уручена уреднику спортске редакције Владу Радичевићу, који је истакао да је свих ових година Време спорта и разоноде једна од најслушанијих емисија захваљујући концепту који је прилагођен широкој слушалачкој публици и сјајним ауторима ,уредницима и репортерима спортске редакције и Првог програма Радио Београда.

Девети фестивал спортског филма симболично је ипак одржан и у условима пандемије вируса корона, без присуства публике у Културном центру Златибор, том приликом приказан је филм о Генералу Светомиру Дјукићу оснивачу олимпијског комитета Србије и првом Србину члану МОК-а.

Уз Радио Београд добитници награда за животно дело су атлетичарка Вера Николић, светка рекордерка, затим Владимир Цветковић кошаркашки репрезентативац и директор ФК Црвена Звезда, и Предраг Раденковић некадашњи фудбалски голман.

Добитник повеље "Наташа Ковачевић -Херој спорта" је параолимпијац Милош Зарић, а специјална признања додељена су кошаркашком и фудбалском клубу Златибор.

Организатори фестивала су Општина Чајетина и турнистичка организација Златибора.

уторак, 10. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару