Читај ми!

Србија добила нове појединачне шампионе у боксу

Појединачно првенство Србије у боксу завршено је у Смедереву након четири дана великих борби, уз стриктно придржавање епидемиолошких мера прописаних од Кризног штаба Владе Србије.

Најбоља боксерка појединачног првенства Србије 2020 је Нина Павловић, која је до злата стигла у категорији до 60 кг савладавши у финалу Ксенију Медић 5:0.

За златног боксера шампионата проглашен је Воутер Ђокић који је у средњој категорији до 75 кг у борби за трон победио Новака Радуловића нокаутом у другој рунди.

За најбољи и најборбенији пар проглашени су Немања Гавриловић и Кристијан Јовановић. У категорији до 60 кг до славља је стигао Гавриловић резултатом 3:2 чиме је наставио традицију освајања државних шампионата, ово му је осма титула за редом.

Најбољи техничар је Абасов Вахид који је у велтер категорији до 69 кг победио Џејлана Тоскића 5:0.

За најбољег тренера проглашен је Бојан Арсић из БК Деспорт Смедерево.

Председник жирија био је легенда српског и светског ринга Мирко Пузовић, који је на самом почетку финалне вечери испред БШ уручио признање новинару Радио Београда Милану Биговићу за афирмацију и развој бокса у нашој земљи. Жири су уз Пузовића чинили такође легендарни Тадија Качар, Мујо Бајровић, Миливоје Лабудовић, Љубиша Симић и Вукашин Добрасиновић, а главну награду за златног боксера Појединачног првенства Србије 2020. за сениоре уручио је градоначелник Смедерева Јован Беч.

Код сениорки у категорији (45-48кг) Сандра Маран је до најсјајнијег одличја стигла победивши Гордану Марјановић 5:0.

У категорији сениорке бантам (до 54 кг) злато је освојила Нина Радовановић која је са 4:1 савладала Снежану Шиљковић. Мечеви у категорији сениорки до 57 кг и до 64 кг завршени су прекидом судија победом Јелена Зекић над Кристином Гаврић, односно Нине Гајић над Тијаном Милошевић.

Код сениора у бантам (до 56 кг) злато је освојио Вељко Глигорић победивши Лазара Арсића 5:0. Са златом око врата победивши у категорији до 64 кг отишао је Павел Федоров савладавши 5:0 Николу Лазаревића.

У полутешкој категорији (до 81кг) злато је освојио Слободан Јовановић победом над Сашом Миловцем 3:0.

На победничко постоље у тешкој категорији (до 91 кг) попео се Милосав Савић коме је меч без борбе предао Ðорђе Николић.

На крају финалне вечери у окршају супертешке категорије (+91 кг) између Милоша Миловановића и Душана Велетића до тријумфа је стигао Велетић прекидом судије у другој рунди.

Власници најсјајнијих одличја на домаћој сцени добиће и месечну стипендију од Боксерског савеза Србије која ће у конкуренцији сениорки и сениора износити 40.000 динара.

уторак, 10. септембар 2024.
20° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару