Читај ми!

Хабиб је прошао кроз "пакао" скидања килограма да би се вратио у октагон

Руски ММА борац Хабиб Нурмагомедов вратиће се у октагон и у суботу увече имати прву борбу ове године. Нурмагомедов ће се на догађају УФЦ 254 борити са Џастином Гејџијем за неприкосновеног шампиона лаке категорије и за тај меч је морао да прође кроз прави пакао јер је имао великих проблема са скидањем килограма. Дагестанац је успео да дође на жељену килажу, али су његови навијачи забринути јер изгледа веома уморно.

Хабиб је једва "прошао" вагу, чак је морао да добије помоћ да се на исту попне, али је успео да оствари потребну тежину од 70,3 килограма, односно 155 фунти.

Ипак, очигледно је да је вишеструког шампиона ММА изморио процес скидања килограма, а руски медији пренели су да је изгубио чак осам и по килограма за шест дана, односно три килограма непосредно пред мерење.

"Била је то тешка ноћ, као и увек. Никад није лако када скидам килограме. Било да се ради о неколико килограма, или, рецимо, девет. Увек ће бити исто. Скидање килограма увек је тешко", рекао је Нурмагомедов.

Његов ривал Џастин Гејџи није имао таквих проблема и деловао је много свежије.

"Ништа се не мења. Желим да га уморим и завршим меч. То је мој план", закључио је Дагестанац.

Познато је да борац из Дагестана има проблема са скидањем килаже на потребну бројку како би се борио у мечевима лаке категорије у УФЦ јер је и у прошлости морао да отказује мечеве због здравствених проблема изазваним овим процесом.

Нурмагомедов је непоражен у 28 професионалних мечева у каријери, а шампион УФЦ је од априла 2018. године, када је појас освојио против Ала Јаквинте. Појас је два пута бранио – против Конора Мекгрегора 2018. и Дастина Поарјеа 2019. године.

Гејџи је појас прелазног шампиона освојио у мају текуће године нокаутиравши Тонија Фергусона у Џексонвилу.

УФЦ 254 у Абу Дабију почиње у суботу од 20.00 по средњоевропском времену.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару