Читај ми!

Српски боди-билдери избијају на светски врх

На Дајмонд купу у Чачку, спортској приредби која је окупила 150 такмичара из 20 земаља, наши спортисти освојили су 11 медаља - По четири златне и сребрне, као и три бронзане. Саша Лампаш који је постао апсолутни шампион и Душица Ђокић која се окитила сребрном медаљом, у Јутарњем програму РТС-а говорили су о овом успеху и очекивањима на предстојећем светском првенству у Шпанији.

Боди-билдер Саша Лампаш је ове сезоне био балкански вицешампион, апсолутни првак државе, Војводине, Београд опена и сада Дајмонд купа у боди-билдингу. Импозантан низ успеха.

"Протекла два месеца смо имали, да кажемо, ‘пун гас’ због короне која нас је задесила, па су се јесења и пролећна сезона стопиле у једну. Ја сам одрадио десет такмичења и имам седам апсолутних категорија, односно титула и сребро на Балкану, тако да је за мене ово сјајна сезона", рекао је Лампаш.

Саша је у Чачку, где је конкуренција била изузетно јака, био апсолутни првак, што значи бити први човек такмичења. 

"То је интернационално такмичење где се додељује ‘про карт’ који сви желе да добију. То је нешто што људи гањају годинама. Ја сам први пут изашао на ово такмичење и узео апсолутну титулу тако да сам пресрећан. Још увек сам под утиском", додао је Лампаш. 

Душица Ђокић имала је сјајну сезону, у којој је постала шампионка државе у бикини-фитнесу и победница на Београд опену. Сребрна медаља у јакој конкуренцији у Чачку је можда и највеће њено остварење.

"Презадовољна сам резултатом. Конкуренција јесте била велика, преко 150 такмичара из 20 земаља, али ми је то био додатни подстицај", изјавила је Душица.

Чачак ће следеће недеље бити домаћин Светског првенства за децу, у организацији Савеза Србије за боди-билдинг и фитнес, а седам дана касније, српске боди-билдере очекује Светски шампионат у Шпанији.

Саша и Душица обоје дебитују на том првенству и сигурно ће имати велики изазов да достојно репрезентују свој клуб и земљу.

"Наравно, сам назив светско првенство много говори. То је јако битно за нашу каријеру, обоје смо млади и тек треба да правимо сјајне резултате", истиче Лампаш.

"За мене ће то бити ново велико искуство и надам се да ћу оправдати оно што се од мене очекује и захвалила бих свима који су допринели да остваримо ове резултате, а посебно председнику клуба Александру Ђорђевићу", закључика је Душица Ђокић.

Српски боди-билдери су истакли значај свих детаља припрема пред такмичење од начина и специфичности исхране до услова за тренинг у теретанама.

Посебно су нагласили да боди-билдинг, фитнес, бикини-фитнес, није само спорт него посебан начин живота, истакавши да су они посебно корисни за рекреативце и да су важни за очување здравља.
 

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару