Читај ми!

Најјачи људи Европе окупили се у Новим Козарцима, Словенац шампион

У Новим Козарцима код Кикинде већ 18 година одржава се надметање за снагатора Европе. Због епидемије, ове године нису учествовали сви најављени такмичари.

Двадесетосмогодишњи Словенац Матјаж Белшак из околине Љубљане победник је Стронгмен шампионата Европе у Новим Козарцима.

Након четири такмичарске дисциплине, у конкуренцији три најбоља такмичара Старог континента, некадашњи шампион света добио је 12 бодова и титулу најјачег.

"Мислим да шести или седам пута сам већ ту у Новим Козарцима. Јако ми је драго, сваки пут ме позивају, труде се да је добро натјецање", каже шампион Матјаж Белшак.

Такмичари су имали четири изазова: повлачење камиона од 10 тона, најбрже ношење 250 килограма, гурање колица са трећином тоне оптерећења и такозвани Херкулов хват - где се мерила свака секунда држања упора од три стотине килограма. Требало је да буде седам такмичара, али је епидемија коронавируса променила планове.

"Одржали смо чисто ради традиције, јер је стварно организација на врхунском нивоу, тако да надам се да ће идуће године бити мало више такмичара. И интересантније сигурно", каже Дамир Строил из Сарајева.

"Чланови боди-билдинг клуба Слобода чланови су Лиге шампиона света. Из целе Србије ми смо једини који смо чланови лиге и имамо такмичарске  папире за 2020. и 2021. годину", изјавио је Драган Богојевић, организатиор надметања.

У ревијалном делу, снаге су одмерили такмичари које је привукло неко ново, будуће надметање за најјаче људе света у селу код Кикинде.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару