Павловић: Пожаревац се доказао као град спорта у најтежим временима

Пожаревац је овог лета доказао да је један од најзначајнијих спортских центара у нашој земљи. Град Пожаревац проглашен је домаћином деценије на бициклистичкој Трци кроз Србију, а и овог лета настављена је традиција дуга 57 година и беспрекорно су организоване Љубичевске коњичке игре у најтежем периоду за читав свет, у доба пандемије ковида-19.

Беспрекорном организацијом етапе на 60. међународној бициклистичкој Трци кроз Србију и организацијом 57. Љубичевских коњичких игара, Пожаревац је наставио традицију, што је био и примарни циљ градских челника.

"Веома нам је битно да се за наш град чује и у региону и у читавој Европи и свету, јер Трка кроз Србију је интернационалног карактера. И поред ове тешке ситуације са коронавирусом, у Пожаревац је дошао велики број страних екипа и бициклиста и надам се да су сви они понели лепе утиске из нашег града", истакао је градоначелник Пожаревца Саша Павловић.

Захваљујући преданом раду градоначелника Пожаревца Саше Павловића и дугододишњег спортског радника, данас народне посланице Ане Миљанић, Пожаревац је успео да организује две изузетно значајне спортске и културне манифестације, које спадају у ред најстаријих на овим просторима.

Девети пут за редом, у години великог јубилеја - 60. међународне бициклистичке Трке кроз Србију, Пожаревац је 2. септембра дочекао караван са више од 300 учесника из целог света и поново су се Пожаревљани показали као изузетан домаћин наше најзначајније трке.

"Ово је оно што се зове спортски дух. И поред ове тешке ситуације која је задесила читав свет, испоштоване су све мере превенције и трка је одржана, што је веома значајно за Србију и Пожаревац. Дали смо све од себе да будемо добри организатори и домаћини, наши грађани су имали шта да виде и надам се да ћемо и наредне године бити део једне овако велике и важне спортске манифестације", додао је Павловић.

"Нама ово признање још више значи јер долази у веома тешком тренутку за све нас, у време пандемије. Ово је био и први спортски и међународни догађај у нашем граду од тренутка када је проглашена пандемија. Сви су заслижни за овакбу, беспрекорну организацију, Спортски савез града Пожаревца, читава градска власт града Пожаревца која је свих ових година била уз Трку кроз Србију", истакла је Ана Миљанић, народна посланица.

Циљ друге етапе на овогофишњој Трци кроз Србију завршен је спектакуларним спринтом у самом центру Пожаревца.

Једногласном одлуком Организационог одбора Трке кроз Србију, Пожаревац је порглашен најбољим домаћином деценије, а градоначелнику Павловићу уручена је почасна жута мајица - симбол победника наше најпознатије трке која се организује од 1939. године.

"Изузетна нам је част и задовољство, али и велико признање за Пожаревац, јер смо се сваке године трудили да будемо добри домаћини и тако ће бити и у будућности. Нисмо одустајали и заједно са челницима Трке кроз Србију организовали смо теку о којој се и дан данас прича у спортским круговима. Изузетно је важан и туристички потенцијал саме трке за наш град", истакао је Павловић.

Већ 4. септембра, Пожаревац је наставио још једну изузетно дугу традицију и беспрекорно су организоване 57. Љубичевске коњичке игре.

Због огромног интересовања које сваке године влада за ова догађај од стране публике, а услед ситуације са пандемијом коронавируса, публика није могла да присуствује овом догађају, али су сви љубитељи Љубичевских коњичких игара имали прилику да прате манифестацију у директном преносу на РТС-у.

Једна од најзначајнијих спортских, културних и туристичких манифестација у региону која је прославила Пожаревац и ергелу Љубичево, први пут је нажалост одржана без свечаног дефилеа и публике, а у граду није било традиционалних концерата нити културних манифестација на које су патиле сам догађај и на које су Пожаревљани деценијама навикли.

На дај начин показана је велика друштвена одговорност.

"Било је питање да ли ћемо уопште органозовати Љубичевске коњичке игре због ове ситуације, али успели смо. Одржан је такмичарски програм, одржане су касачке и галопске трке, неизоставни вишебој, и најважније је да смо наставили традицију", додали су градоначелник Саша Павловић и народна посланица Ана Миљанић.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару