Читај ми!

Качмарек и Калаба сачували мајице на трци Београд – Бањалука

Победник треће етапе бициклистичке трке Београд – Бањалука је члан шпанске Керн фарме Енрике Унзуе Санс. Он је на циљ етапе која је вожена од Теслића до Прњавора стигао испред Алберта Санабрије из Каха рурала, а треће место заузео је Роман Маикин, члан Камбоџа сајклинг академије.

Лидер у генералном пласману остао је члан екипе Мазовја срце Пољске Јакуб Качмарек, који има прилично отворену ситуацију пред поседњу етапу која се вози сутра од Дервенте до Бањалуке.

Пољак има 18 секунди више од Романа Маркеса Мартија и нада се да ће задржати жуту мајицу.

"Успели смо да исконтролишемо ситуацију, иако је било много напада у првој трећини етапе. Одлично смо функционисали као тим. Морамо исто да урадимо и на последњој етапи", рекао је Качмарек.

Срећан због етапне победе био је и Санс, који је коначно дочекао да уздигнутих руку прође кроз циљ.

"Екипа је радила добро и омогућила ми добру позицију пред циљ. Коначно смо дошли до етапне победе после два друга места и надам се да ћемо славити и на посљедњој етапи", рекао је Санс.

Бањалучанин Душан Калаба који наступа за репрезентацију Србије сачувао је црвену мајицу која је намењена најбољем спринтеру, а чији је покровитељ "Глас Српске".

"Освојио сам одмах први пролазни циљ и тиме практично завршио посао. Имамо сјајан тим и покушаћемо да нападнемо победу у последњој етапи, док би моја мајица требало да буде сигурна", рекао је Калаба.

Плаву мајицу за најбољег брдског возача обукао је Мика Хеминг из екипе Малоја пушбајкерс, док је белу за најбољег возача до 23 године сачувао Данил Проницкиј из Вино Астана тима.

Доста публике, уз поштовање епидемиолошких мјера, дочекало је караван у Прњавору и поздравило бициклисте који долазе из 18 земаља света.

"Ово је велики догађај не само за нашу општину него Републику Српску и много шире. Ми смо партнер у више од половине одржаних трка и наставићемо ту традицију. Прошле године смо били домаћини старта последње етапе, ове године смо домаћини циља претпоследње и сигурно ћемо бити ту да будемо део овог посебног догађаја", рекао је начелник Прњавора Дарко Томаш.

Слично је било и у Теслићу, где је знак за старт претпоследње етапе дао је начелник Теслића Милан Миличевић.

"Спортски догађај који се налази на почасном месту у календару наше општине. Без обзира на проблеме са пандемијом, живот мора да тече даље када су у питању све сфере. Ово је добра промоција нашег града, туристичких потенцијала и свега лепог што имамо. Сигуран сам да ћемо наставити традицију и наредних година", рекао је Миличевић.

У понедељак је велико финале 14. издања трке чији је генерални покровитељ председница Републике Српске Жељка Цвијановић.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару