Кањељас славио у првој етапи од Београда до Бијељине

Победник прве етапе бициклистичке трке "Београд - Бањалука" је Хавијер Кањељас Санчез из шпанске екипе Каха рурал. Он је на циљ у Бијељину стигао испред двојице Пољака из различитих екипа, Јакуба Казмарека, који наступа за Мазовју, те Јакуба Јакуба Муријаса који брани боје Востера.

Шпански проконтинентал тим оправдао је улогу фаворита на трци већ у првој етапи.

У врло брзој етапи показали су да као екипа сјајно функционишу и на крају је Кањељас завршио са рукама подигнутим у ваздух.

"Покушали смо да наметнемо јак ритам од почетка трке у Београду, али су нас пратиле три екипе. Ипак, успели смо у финишу да направимо сјајну тактику и да тријумфујем", рекао је Кањељас.

С обзиром да је већ сутра најтежа, краљевска, етапа од Бијељине преко Брчког, Лопара, Угљевика и Вишеграда до Власенице, а да је Кањељас спринтер, тешко да ће сачувати жуту мајицу коју је добио од градоначелника Бањалуке Миће Мићића.

"Имамо у екипи момке који сјајно вуку на брду, али морамо и даље да радимо као тим. Надам се да ћемо наставити овако и да ћемо се радовати на крају", додао је Кањељас.

Црвену мајицу која се додељује најбољем спринтеру обукао је Јан Андреј Кули из словачке Дукле.

Белу мајицу за најбољег возача до 23 године добио је трећепласирани у првој етапи Јакуб Муријас, док је плаву мајицу за најбољег брдског возача задужио Данил Пронскиј из казахстанске Вино Астане.

Бијељина је 11. пут од 14 трка била сјајан домаћин.

"Иако је тешко време млади људи су успели да организују сјајно такмичење на које су дошли момци из двадесетак земаља света. Честитам им на томе. Желим свим учесницима у наредним етапама много среће и да се лепо осјећају у нашем граду. Увек се трудимо да подржимо овако лепе догађаје, на крају крајева због тога смо добили титулу Европског града спорта за ову годину", рекао је Мићић.

Директор трке Владимир Куваља захвалио се домаћинима као и свим градовима кроз које пролази трка, те пожелио да овакав развој ситуације у смислу организације трку прати до краја.

Сутра је дакле најтежа етапа од Бијељине до Власенице, а у недељу ће бициклисти возити од Теслића до Прњавора.

Велико финале је у понедељак када ће караван стартовати у Дервенти, а трку завршити спектакуларним круговима у Бањалуци.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару