Почела је 60. Трка кроз Србију

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић дао је знак за старт прве етапе 60. Трке кроз Србију, која нешто после 15 часова завршава на Златибору.

Са олимпијске лепотице кренуло је 120 возача из 18 светских земаља, што је одличан број с обзиром на компликоване процедуре путовања у Србију и БиХ, односно повратак такмичара у своје земље.

Ово је уједно и најтежа етапа с обзиром да ће бициклисти превести 170 километара по доста брдовитом терену, па је јасно да су у предности момци којима је јача снага вожња на брду.

"Изузетно важан догађај за ОЦ Јахорина, оно што је добро јесте да је ово други пут онда трка спаја две најлепше планине на овим просторима. Желео бих да сви такмичари буду наши амбасадори, драго нам је што су поново код нас и што су видели шта им Јахорина нуди. Ове године смо показали и приказали свету нове садржаје које само ми нудимо у овом делу Европе. Морам да кажем да нам је ове године четири пута већа посета и приходи него прошлог лета, што је врло озбиљан резултат, нарочито у години пандемије вируса Ковид19. Велики је успех што смо сачували сва радна места и чак повећали број запослених", рекао је Љевнаић.

Официјелни старт трке поново је био на Палама.

"Изузетно нам је задовољство што 60. Трка кроз Србију почиње са подручја општине Пале. Ово је више од трке јер нас спаја са Србијом, а уједно спаја и две прелепе планине" рекао је начелник општине Пале Бошко Југовић.

Возећи до највећег туристичког центра у Србији бициклисти су прво пут прешли преко моста Мехмед-паше Соколовића, што је била посебна атракција за сниматеље и фоторепортере.

"Циљ нам је да овом трком покажемо све најбоље и најлепше што имамо, а имамо много. Захвалио бих овом приликом начелнику Вишеграда Младену Ђуревићу, који је одмах рекао да је ово добра идеја. Велико хвала и људима у ОЦ Јахорина, граду Источно Сарајево, те општини Пале", рекао је директор трке Владимир Куваља.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару