Спортске игре младих у Врелу, клинци уживали уз Матића

Спортске игре младих одржане су у Врелу код Уба, родном месту српског фудбалера Немање Матића амбасадора СИМ, који је својим присуством увеличао спектакл и одушевио све клинце.

На прелепим теренима СЦ ФК Врело Спорт уприличени су церемонија свечаног отварања Каравана радости и пријатељства Дунав осигурање Спортских игара младих и турнир Кока-кола купа.

"Хвала свима што су се данас окупили, а пре свега нашој деци. Хвала и Спортским играма младих што су одлучили да дођу у мало Врело. Ова организација је можда и једина организација која се труди да промовише праве вредности, које је у ово време веома тешко промовисати", изјавио је Матић.

Фудбалер Манчестер јунајтеда истакао је да је поносан на пуно гостију у Врелу, нашем малом, али прелепом селу, који су уживали у атмосфери стадиона Мирко Жаки Матић.

"Спортске игре младих расту из дана у дан и пуно људи зна за ову организацију. Јако ми је драго што су уз мене у региону уз Игре и Лука Модрић, Един Џеко и многи други познати спортисти. Сви ми се боримо за нашу децу и њихово лепо одрастање. У наредних пет шест година сам сигуран да ће уз регион и цела Европа знати за нас, за Спортске игре младих" истакао је Матић.

Међу гостима на овом догађају били су и Ивана Јовановић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије, Душко Љубичић, секретар ФК Врело Спорт и Весна Васић, директорка ОШ "Рајко Михаиловић" Бањани, у оквиру које ради издвојено одељење у Врелу.

Церемонија је реализована у складу са мерама Владе Републике Србије, и препорукама националног Кризног штаба, па су присутни носили маске и одржавали прописану физичку дистанцу.

Пре церемоније, деца су у Врелу у протеклом периоду играла квалификационе турнире, а победници група су се сада такмичили на финалним утакмицама како би изборили пласман на државно финале које ће се одржати у другој половини септембра.

Уочи почетка мечева, Ивана Јовановић, председница СИМ Србије је уручила посебно признање Немањи Матићу истакавши да је посета Врелу управо знак захвалности овом, како је рекла - великом човеку, спортисти и пријатељу Игара.

У знак захвалности Немањи Матићу што је препознао вредност Игара, што је заволео Игре и што активно учествује у свим активностима СИМ Србије, Дунав осигурање Спортске игре младих су за сву децу која су учествала у Играма у Врелу обезбедиле поклоне, а издвојеном одељењу Основне школе "Рајко Михаиловић" Бањани уручена је вредна донација СИМ Србије у виду учила за физику и хемију.

На свечаности у Врелу, Ивана Јовановић уручила је плакету за допринос развоју Игара и Душку Љубичићу, секретару ФК Врело Спорт.

Као што је познато, Спортске игре младих у региону конципиране су по узору на праве Олимпијске игре. На овај начин деца имају могућност да осете доживљај великих Олимпијских игара, о којима сањају сви спортисти. Управо због тога, незаобилазан део сваке церемоније отварања јесте полагање заклетве пријатељства и паљење пламена пријатељства.

У Врелу је заклетву у име такмичара положила талентована фудбалерка Тијана Мартић, чланица ФК Врело спорт, а у име судијске организације Никола Шајиновић.

Бакљу пријатељства унео је Лука Лукић, млада нада фудбала и члан ФК Врело Спорт. Када је пламен пријатељства заблистао и у Врелу, коначно су могле да почну и утакмице у којима су најталентованији фудбалери обезбедили себи пролаз у финале.

На опште одушевљење клинаца, почетни ударац на првој утакмици извео је Немања Матић, а победници су на крају имали част и привилегију да им управо њихов идол уручи дипломе, медаље и поклоне.

Многим малим фудбалерима овакав дан би значио испуњење једног од највећих снова. Деци у Врелу можда и више, баш зато што и будни сањају да једног дана пођу путем момка из њиховог краја коме аплаудира читав свет. Дунав осигурање Спортске игре младих управо зато и постоје - да деци широм Србије и региона докажу да за оне који се баве спортом, вредно тренирају и на прво место стављају пријатељство, труд, рад и лепо васпитање, немогуће не постоји!

"Немања Матић је увек уз Игре, за децу Србије и региона. Од срца морам пред свима да ти кажем хвала ти за сваки лајк, хвала ти за свако слово и сваку реч коју си издвојио за Дунав осигурање Спортске игре младих, имајући у виду да то нама и деци заиста значи. Када сам преузела ову дужност у Србији, била сам поносна на господина Здравка Марића, који је оснивач Игара, што је управо Немања Матић наш амбасадор. Немања је човек који је пример свих оних правих вредности, за које се Игре заправо залажу ", казала је Ивана Јовановић.

На свим нивоима такмичења, као и осталим активностима у све три земље, за децу је на Играма све бесплатно.

Све то не би било могуће без дугогодишње подршке партнера, покровитеља и спонзора Игара: председника Александра Вучића, Владе Србије, Министарства просвете науке и технолошког развоја, генералног спонзора - компаније Дунав осигурање, као и компанија Цоца-Цола, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија, Хотела Фалкенштајнер, као и техничког партнера Игара - Савеза за школски спорт Србије.

За Игре нема стајања. Караван радости и пријатељства, наставља свој пут по Србији. Већ у недељу на реду је Ваљево, док ће Игре обрадовати децу Баточине у понедељак.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару