Трка кроз Србију и трка Београд - Бањалука на светској бициклистичкој мапи

У понедељак, 31. августа на Јахорини почиње јубиларна 60. међународна бициклистичка Трка кроз Србију, а одмах након тога, четвртог септембра почиње и међународна трка Београд - Бањалука која ће такође трајати четири дана.

Другу годину за редом, Трка кроз Србију старује из Републике Српске, са Јахорине.

Наступиће око 150 возача из 30 светских земаља. Градови домаћини етапа биће још и Златибор, Мионица, Пожаревац, Зрењанин, а циљ трке кроз Србију биће у Новом Саду 3. септембра.

Вања Удовичић, министар омладине и спорта у Влади Србије, истакао је значај и важност обе манифестације за наш спорт.

"Врло значајна бициклистичка трка за развој српског бициклизма наставља да живи, да није поклекла упркос изазову са којим је суочен свет и да је наставила ту традицију 60 година", истакао је Удовичић.

Четвртог септембра, караван ће стартовати из Београда, а возачи ће прећи готово 1.000 километара током четири тркачка дана, све до Бањалуке.

Ове године, караван са око 300 чесника прећи ће два пута државну границу без заустављања.

Соња Давидовић, министар породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, додала је да је Трка кроз Србију и трка Београд - Бањалука додатно повезују Србију и Републику Српску.

"То је итекако значајно и важно и знамо да те границе између Републике Српске и Србије постоје само физички, ми негујемо добре и пријатељске везе тако да овакви догађаји такве везе могу само додатно да учврсте".

Kонференцији за медије у просторијама РТС-а присуствовали су министри Вања Удовичић и Соња Давидовић, представник Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић - Обреновац ће први пут званично бити домаћин пролазног циља на трци Београд - Бањалука, а бициклисти ће 14. годину за редом проћи кроз Обреновац, као и председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић и директор обе трке Владимир Kуваља.

РТС ће бити медијски покровитељ обе трке, а ове године и генерални покровитељ трке Београд - Бањалука.

Лого наше куће наћи ће се на жутој мајици, симболу победника трке.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару