Бобан Јанковић – председник општине Мионица и бициклиста

Бобан Јанковић, председник општине Мионица, први је председник општине у Србији икада који је заједно са легендарним бициклистима Сашом Гајичићем и Иваном Стевићем обишао трасу Трке кроз Србију на бицикли. Јанковић је организаторима Трке кроз Србију представио Мионицу, али и прелепе крајеве у Бањи Врујци и пределе око Струганика, где се налази и родна кућа Војводе Живојина Мишића.

Трећу годину заредом, Мионица ће бити домаћин етапе на бициклистичкој Трци кроз Србију.

Обилазак стазе организатора уочи саме трке није новина, али је реткост да један председник општине обиђе читаву трасу и то на бицикли.

Управо то је учинио господин Бобан Јанковић, председник општине Мионица, који је у друштву једног од најбољих бициклиста Србије свих времена Саше Гајичића и нашег четвороструког олимпијца Ивана Стевића, извезао најзанимљивије деонице друге етапе која ће се 2. септембра возити из Мионице све до Пожаревца у дужини од 160 километара.

Бобан Јанковић је на овај начин постао прави промотер спорта и бициклизма у овом делу Србије, али и представио организаторима Трке кроз Србију овај прелеп крај наше земље, из једног потпуно другачијег угла.

Приликом извиђања стазе, организатори су посетили и родну кућу Војводе Живојина Мишића у прелепом Струганику, која представља прави историјски, културни, али и туристички бисер овог краја.

Директор Трке кроз Србију Владимир Куваља био је импресиониран физичком спремом председника општине Мионица Бобана Јановића, али и самим обиласком руте друге етапе.
Организатори су обишли и прелепу Бању Врујци, још једну туристичку атракцију у Мионици. Порука господина Јанковића у овим тешким временима пандемије Ковид19 је јасна.

Трка кроз Србију возиће се од 31. августа до 3. септебра, са Јахорине, преко Златибора, Мионице, Пожаревца, Београда, Зрењанина, све до новог Сада где ће бити и циљ овогодишње, јубиларне 60. трке.

Кадрови су направљени за потребе самог прилога и снимања, а сви учесници у обиласку стазе користили су током саме вожње и обиласка и посете локацијама комплетну заштитну опрему, маске и кациге. 

среда, 11. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару