На Дрини ћуприја и преко ње Трка кроз Србију

Вишеград ће бити домаћин пролазног циља прве етапе на овогодишњој, јубиларној 60. међународној бициклистичкој Трци кроз Србију, а управо у Вишеграду нас очекује несвакидашњи бициклистички спектакл, јер бициклисти би требало да пређу преко старог моста Мехмед Паше Соколовића - културног и историјског симбола овог дела Европе.

Прва етапа на овогодишњој, јубиларној 60. Бициклистичкој Трци кроз Србију стартоваће 1. септембра када ће караван са 150 бициклиста из 30 светских земаља стартовати са Јахорине и стићи на циљ који ће бити у самом центру Златибора.

На том путу, такмичари ће проћи и кроз Вишеград, а лепе вести доноси нам директор Трке кроз Србију и 14. трке Београд - Бањалука Владимир Куваља, који најављује да ће бициклисти у првој, краљевској етапи вероватно прећи преко старог моста Мехмед Паше Соколовића, кроз најлепши део Вишеграда.

"Трасу и трку би смо конципирали тако да само бициклисти у пратњи два званична мотора која обезбеђују трку, пређу преко старог моста у Вишеграду. Сва остала моторна возила у каравану ишла би обилазном трасом како би смо заштитили један од најзначајнијих културних и историјских споменика у овом делу Европе. Оваквом акцијом представили би смо целом свету симбол овог краја, али и све туристичке потенцијале у Вишеграду и читавој регији. Био би то прави спектакл, чиме би смо бициклистима и пратећем особљу из целог света, по угледу на Тур де Франс и друге највеће трке, на најбољи могући начин показали оно најбоље што имамо, а стари мост Мехмед Паше Соколовића је свакако препознатљив у читавом свету и веома је важан за нашу историју, културу, традицију али и наш туризам", истакао је Владимир Куваља, директор Трке кроз Србију.

Прва етапа на Трци кроз Србију биће најтежа, краљевска, а поред Јахорине и Златибора, трка која ће трајати четири дана проћиће и кроз Источно Сарајево, Пале, Мионицу, Пожаревац, Београд, Зрењанин и Нови Сад где ће на Тргу Слободе 3. септембра бити и циљ овогодишње, јубиларне бициклистичке трке.

Трка кроз Србију ове ходине повезује и промовише бројна  туристичка места, Јахорину, Андрић град, Вишеград, Мокру Гору, Златибор, Мионицу, Дивчибаре, Бању Врујци, Пожаревац, војводјанске салаше и дворце у околини Зрењанина, као и Београд и прелепи Нови Сад. 

среда, 11. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару