Најављена 60. јубиларна бициклистичка Трка кроз Србију која креће са Јахорине

Олимпијски центар Јахорина, град Источно Сарајево и све општине града Источно Сарајево, подржале су јубиларну 60. Трку кроз Србију, чија ће прва етапа стартовати 1. септембра са олимпијске лепотице, а завршиће на Златибору.

Поручили су ово на Јахорини представници олимпијског центра који имају изузетно добру сарадњу са челним људима Бициклистичког савеза Републике Српске и Бициклистичког савза Србије.

Заједнички циљ је да Јахорина буде представљена као бициклистички центар овог дијела Европе, како професионалног, тако и рекреативног за шта има идеалне услове.

"Изузетна нам је част што смо други пут домаћини и што ће трка која брише границе кренути са наше најлепше планине. Иако је ово најтежа година са поносом можемо да констатујемо да је наша планина центар туризма и овог лета. Био нам је Новак Ђоковић, организовали смо Ултра тејл трку, а сада најављује и овај диван догађај. Велико хвала свим начелницима општина на помоћи при организацији трке која нам свакако значи и која ће додатно послужити промоцији наше Јахорине", рекао је председник Надзорног одбора ОЦ Јахорина Недељко Елек.

Друга етапа биће вожена од Мионице до Пожаревца, док је трећа од Зрењанина до Новог Сада.

"Већ сада је пријављен максималан број екипа, тако да ће учествовати више од 150 бициклиста из тридесетак земаља света. Јако нам је важно што смо поново на Јахорини и што је бициклизам препознат као спорт који и те како може да подигне ионако добре туристичке бројке олимпијског центра. Проширену сарадњу која ће за циљ имати да кроз још неколико догађаја светског формата позиционира Јахорину у центар циклотуризма", рекао је директор трке Владимир Куваља.

Извршна директорка ОЦ Јахорина Ива Ивкић нагласила је да се радује поновном домаћинству трке која додатно поспешује промоцију планине.

"Јахорина је и у току летње сезоне постала поносни домаћин спортским манифестацијама међународног карактера, пре пар дана смо успешно реализовали Јахорина ултра трејл такмичење које је окупило више од 230 учесника, а сада се спремамо за бициклистичку трку која ће, надамо се, бити још бројнија. Са великим задовољством ћемо угостити бициклисте и презентовати им све што Јахорина нуди и у току летње сезоне и надамо се да ће лепу слику са наше планине пренети даље у свет. Од овог лета смо додатно обогатили нашу понуду новим летњим атракцијама (тауер, лупстер и скајдрајв) а наш планински боб који је један од најдужих у Европи и даље изазива највећу пажњу посјетилаца", истакла је Ивкићева и додала:

"Драго нам је јер су организатори, Бицикистички савез Србије и Републике Српске препознали потенцијал наше планине и одлучили да нас уврсте међу домаћине ове манифестације. Имамо одличну срадњу и радимо на томе да искористимо све погодности које нам пружа Јахорина својим природиним потенцијалима, географским положајем и добром логистиком и заједнички ћемо урадити све да управо наша планина постане центар цикло туризма. Са челницима бициклистичких савеза смо разматрали опцију довођења светског бициклистичког купа на Јахорину што би била идеална промоција на светском нивоу. У сарадњи са градоначелником, начелницима општина и бициклистичким савезима сигурно можемо урадити много што ће допринети развоју ове регије", закључила је Ива Ивкић.

Конференцији за медије су присуствовали и градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, начелник општине Пале Бошко Југовић, општине Трново Драгомир Гаговић, Соколац Милован Бјелица, Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и ПР општине Источни стари Град Бојана Шаровић.

среда, 11. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару