Зрењанин поново домаћин на Трци кроз Србију

Директор Трке Кроз Србију Владимир Куваља и спортски директор Саша Гајичић посетили су у среду Зрењанин, град који ће такође бити домаћин етапе на Трци кроз Србију.

Поред Зрењанина, челници наше најпознатије бициклистичке манифестације обишли су и Нови Сад, град у којем ће бити циљ овогодишње, јубилатне 60. Трке кроз Србију.

Прва етапа возиће се 1. септембра са Јахорине до Златибора.

Већ наредног дана, бициклисти из 30 светских земаља ће стартовати другу етапу из Мионице и возиће преко Београда све до Пожаревца.

Трећег дана трке, караван ће стартовати из Зрењанина и возиће све до Новог Сада где ће 3. септембра бити и циљ овогодишње Трке кроз Србију на прелепом Тргу Слободе у самом центру Новог Сада.

С тога су спортски директор Трке кроз Србију Саша Гајичић и директор Владимир Куваља обишли са техничком службом трасу последње, треће етапе од Зрењанина до Новог Сада дугу око 90 километара.

"Драго нам је и велика нам је част што ће Зрењанин пононово бити домаћин Трке кроз Србију. У претходној деценији Зрењанин је био чак и домаћин и циља наше најпознатије бициклистичке трке, а ове године манифестацију завршавамо заиста спектакуларно - прелепом етапом из центра Зрењанина до самог центра Новог Сада", рекао је спортски директор трке Саша Гајичић.

"Кажем спектакуларно, јер ћемо ове године у самом центру Новог Сада имати и кружну трку кроз најлепши и туристички најатрактивињи део града, тако да ће сви љубитељи спорта и бициклизма имати прилику да уживају у несвакидашњој вожњи градским улицама Новог Сада и виде бициклисте у спринту на Тегу Слободе", додао је Гајичић.

Директор Трке кроз Србију Владимир Куваља истиче значај овако конципиране трке.

"Стартујемо 1. септембра на Јахорини и возимо првог дана до Златибора. Заиста фантастична етапа, лепа али и напорна за такмичаре, атекативна за медије, али и све наше суграђане, љубитеље бициклизма и спорта и наше верне навијаче. Потом идемо до Мионице одакле ћемо возити другу етапу све до Пожаревца. И коначно, трећег дана из Зрењанина возимо до Новог Сада", рекао је Куваља.

"Дакле, Трка кроз Србију расте и развија се свакога дана, а с обзиром на то да се град спорта Зрењанин, град који има чак 23 освајача медаља на Олимпијским играма, укључио у организацију трке, говори у прилог чињеници да је и у овом тешким временима док траје пандемија, Трка кроз Србију бренд који је фантастично прихваћен и препознат како у Србији, тако и у региону, Европи и читавом свету", додаје директор трке.

"Предузимамо све мере заштите и правимо велике планове. Спортска али и целокупна инфеаструктура у Зрењанину је сјајна, обишли смо центар града, обишли смо целу трасу треће етапе од Зрењанина до Новог Сада и нема сумње да ће то бити једна од најбржих етапа. Задовољни смо виђеним, припреме за трку теку одлично, свима желим много здравља, а ми у организацији припремамо се као да ће се трка возити сутра, уверени да ћемо јубилеј обележити онако како Трка кроз Србију то и заслужује", закључује Куваља.

Овогодишња Трка кроз Србију слави 60. издање. Међу учесницима из целог света, наступиће и репрезентација Србије, а међу екипама ће бити и тимови из Италије, Немачке, Белгије, Француске и многих других земаља.

Трку кроз Србију ће пратити и више од 20 медија из земље и иностранства.

среда, 11. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару