Грбић и Бирчевић на Спортским играма младих у Сокобањи

Спортске игре младих трећу годину узастопно одржане су у Сокобањи, а спектакл су увеличали легендарни одбојкаш Владимир Грбић и кошаркашки репрезентативац Стефан Бирчевић.

Малишане, родитеље, тренере и бројне госте поздравио је Милош Крстић, директор СРЦ „Подина", који се захвалио менаџменту СИМ Србије на томе што је и ове године Сокобању уврстио на листу градова које ће посетити Караван радости и пријатељства.

"Захваљујући Дунав осигурање Спортским играма младих, у Сокобањи се све више деце рекреативно бави спортом, што је и циљ ове манифестације. Игре су свакако допринеле томе да Сокобања постане средиште региона и место где се рађају нова пријатељства деце из целе Србије, будући да на такмичења у нашем граду из године у годину долази све више екипа из Бора, Неготина, Књажевца, Зајечара, Ниша, Прокупља и других градова", истакао је Крстић.

У знак захвалности за вишегодишњу одличну срадњу, Исидор Крстић, председник општине Сокобања, уручио је Ивани Јовановић, председници Дунав осигурање Спортских игара младих, специјалну плакету за допринос промоцији Сокобање, док је она њему узвратила сличним гестом уручивши му повељу за допринос развоју Игара.

"Посебно ми је драго што смо и ове године ми, Сокобањци, сведоци чаролије и радости коју деци доносе Дунав осигурање Спортске игре младих. Посебна вредност ове манифестације је у поруци коју она преноси нашим младима: да су здрав живот и другарство оно што нам је у животу најважније", нагласио је Крстић.

На теренима у овој бањској лепотици одржано је седам узбудљивих турнира, а посебно изненађење на такмичењу у уличном баскету деци је приредио Стефан Бирчевић, ас КК Партизан и члан кошаркашке репрезентације Србије, који се појавио међу СИМ-овцима како би их лично поздравио и пожелео им срећу.

Бирчевић је клинцима поручио да је најважније да уживају у спорту који воле и подсетио их на то да су на Играма сви победници.

Ништа мање нису биле одушевљене ни одбојкашице када се на терену појавио нико други до Вања Грбић, један од најбољих одбојкаша свих времена. Уз његове савете и подршку, пут до победе био је много лакши.

А све оне којима је маскота СИМ Виктор око врата окачио златне медаље гледаћемо и на Државном финалу, где ће се надметати са СИМ-оцима из осталих градова Србије.

Као што је познато, учесници у Играма су деца основношколског узраста са територије Републике Србије, Републике Хрватске и Босне и Херцеговине. На свим нивоима такмичења, као и осталим активностима у све три земље, за децу је све бесплатно.

Све то не би било могуће без дугогодишње подршке партнера, покровитеља и спонзора Игара: Александра Вучића, председника Републике Србије, Владе Републике Србије, Министарства просвете науке и технолошког развоја, генералног спонзора - Компаније Дунав осигурање, као и компанија Цоца-Цола, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија, као

среда, 11. септембар 2024.
24° C

Коментари

Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков