Трка Кроз Србију – идеална туристичка промоција

Бициклистичка трка Кроз Србију сваке године окупља у нашој земљи више од 170 професионалних бициклиста из целог света. С тога је и туристички аспект саме манифестације од невероватног значаја за промоцију Србије и региона у свету, што препознају и развијени туристички центри, али и они који то желе да постану.

Сама чињеница да ће у првој етапи овогодишње Трке Кроз Србију бициклисти кренути са Јахорине у Републици Српској и доћи до Златибора, најбоље говори о туристичкој промоцији ове коју нуди оваква манифестација.

Златибор је претходне године проглашен најбољим домаћином етапе на нашој најзначајнијој трци.

"Ми нисмо једни другима конкуренција, већ смо допуна тог спортског и туристичког садржаја. Ми то тако гледамо и врло радо ћемо прихватити да опет будемо домаћини и да сарадјујемо. Сигурно Златибор може да понуди све услове које захтевају и инострани такмичари, а они су много захтевнији, али и да покажемо да Србија има нешто наше а светско", Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Мионица је у претходне две године била домаћин етапе на Трци Кроз Србију. Општина која има изузетан туристички потенцијал, дошла је на мапу светског бициклизма захваљујући овој трци, а претходне седмице у Мионици је вожен рекреативни бициклистички маратон на којем су наступили и рекреативци из региона.

"Општина Мионица је показала да може да буде велика тада, тог дана када је домаћин овакве манифестације. Ја бих желео да се захвалим вама у систему, који сте дали начин једној малој општини као што је Мионица, да се на прави начин представи - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Овогодишња Трка Кроз Србију возиће се од 31. аавуста до 3. септембра, а градови домаћини етапа биће Источно Сарајево, Златибор, Мионица, Пожаревац, Београд и Нови Сад, где ће бити и циљ јубиларне, 60. Трке Кроз Србију.

среда, 11. септембар 2024.
22° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи