Србија друга у Европи у ПЕС-у, пораз у финалу од Италије

Репрезентација Србије у виртуелној игрици ПЕС2020. поражена је у финалу Европског првенства од селекције Италије.

Селекција наше земље, у саставу капитен Марко Роксић, Стефан Славковић, Филип Панић и Ранђел Микић, остварила је велики успех на Европском првенству у виртуелном фудбалу у игрици ПЕС2020.

Србија је прво је елиминисала Шпанију у четвртфиналу након пенала, да би у полуфиналу, након преокрета и гола у последњем минуту, избацила и селекцију Румуније.

У финалу је ипак поражена од фаворита, селекције Италије, упркос утиску да је у већем делу мечева, наша селекција била бољи ривал. Може се рећи да Италијани, поред свог умећа, прво место дугују и дигиталном голману Донаруми.

Финале се играло по принципу "најбољи из пет сусрета", што је значило да су за прво место на Европском првенству биле неопходне три победе.

У првом мечу, Србију је представљао Роксић, који је водио са 1:0, али је уследио преокрет, много голова и тријумф Италије резултатом 4:2.

Уследила је рокада у другом сусрету, пошто је Славковић преузео џојстик. То се испоставило као одличан потез, пошто је Србија тријумфовала са убедљивих 5:1 и изједначила на 1:1 у победама.

Утакмица број три носила је велики терет, што говори и резултат првог полувремена – 0:0. Наша репрезентација имала је бројне шансе, али их није искористила. Италија је то знала да казни, постигла гол у финишу, одбранила ту предност и победом од 1:0 повела са 2:1 у победама у финалу.

Италија на невероватан начин користи прву меч-лопту. Око 30. минута стижу до предности, коју, на крилима Донаруме, успевају дуго да очувају. Ипак, голом Јовића, Србија изједначује у 62. минуту.

Играла се веома неизвесна завршница, Србија је имала своје шансе за победу, поново их не користи, да би Италија у судијској надокнади дошла до гола и треће победе у финалним мечевима.

Италијани првим местом на Европском првенсту освојају премију од 60.000 евра, док је репрезентативцима Србије припало 20.000 мање, односно 40.000 евра.

четвртак, 12. септембар 2024.
16° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи