Удовичић: Спорт се активира, спортисти поново тренирају

Министар Омладине и спорта Вања Удовичић изјавио је да се спорт поново активира и да спортисти могу да тренирају на отвореном, након што је Влада усвојила нове релаксирајуће мере у борби против коронавируса.

"Ово је вест на коју смо стрпљиво и одговорни чекали", рекао је он Тањугу и додао да му је драго што је епидемиолошка ситуација много боља, као и да су се стекли услови да се спорт врати на отворене терене.

То практично значи да скоро сви клубови, фудбалски, кошаркашки, одбојкашки, пливачи, сви могу да почну са тренинзима, али на отвореном.

"Покушали смо да обухватуимо све аспекте, да се бавимо и најситнијим детаљима, од опреме, затим под којим протоколима спортиста долази и одлази са тренинга, како се понаша у међупростору када није на самом тренингу"

Удовичић каже да су узете у обзир препоруке и струке и Светске здравствене организације (СЗО).

"Прописали смо да на тренингу не сме да буде више од 10 људи, укључујући и тренера, да плус сваки клуб може да обезбеди још две особе техничког карактера, лекар или физиотерапет, али на самом тренингу 10 људи са тренером и оно што је важно да се држи физичка дистанца, минимум два метра мора да буде између спортиста и да физички контакт међу спортистима није дозвољен."

Такође, како истиче Удовичић, врло интензивно се радило и на протоколу за затворене спортске објекте јер се стиче утисак да ће се и у њих спорт брзо вратити.

"Здравље спортиста и свих грађана је на првом месту, морамо да будемо и даље одговорни, прво према нама самима, а онда и према свим другима. Спортисти и у овом сегменту морају да буду шампиони и такву поруку пошаљу свим другим грађанима, да се придржавају прописаних мера, да и даље воде рачуна првенствено о себи и свом здрављу."

Удовичић истиче да је ситуација боља, спортски речено, да смо у другом полувремену, у завршници утакмице, резултат је позитиван, али сви заједно морамо да будемо свесни да је готово тек када судија одсвира крај.

"Још једном апелујем на све, спортисте, тренере, све у систему спорта да будемо солидарни и одговорни до краја и да се не опуштамо", поручио је Удовичић.

четвртак, 12. септембар 2024.
24° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи