Бах: Овој ситуацији биће потребна наша солидарност

Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах у отвореном писму под називом "Олимпизам и корона", позвао је олимпијски покрет широм света да покрене расправу о изазовима са којима су суочени због пандемије корона вируса.

Бах је у писму позвао и све чланове олимпијског покрета на израду новог календара спортских догађаја, који је у потпуности промењен због пандемије корона вируса и заустављања спорта.

"Због глобалне пандемије Ковид 19, сви живимо у великој неизвесности. У овом тренутку, та несигурност је далеко од тога да се смањује. Сви тек почињемо да разумемо далекосежне последице кризе изазване коронавирусом широм света. Оно што је сигурно, јесте да је ова пандемија битно утицала и битно ће утицати на све сфере друштва, укључујући све нас у свету спорта," написао је Бах у свом писму.

Он је додао да је савршено јасно да нико неће моћи да спроведе своје планиране активности пре почетка вирусне кризе и да због тога треба пажљиво размотирити шта су приорети како и то како их све прилагодити новој ситуацији.

"Финансијски притисак такође захтева од нас да се прилагодимо. Овој новој ситуацији биће потребна сва нашу солидарност, креативност, одлучност и флексибилност. Сви треба да направимо жртве и компромисе. Ванредне околности захтевају ванредне мере. Ова ситуација захтева да свако од нас учини оно што је до њега, а то се односи на све нас, укљућујући и МОК".

Бах је истакао и да заједничка радна група са симболичним називом "Идемо" ("Here we Go") већ ради пуном паром на врло професионалан начин, као и да је утврдила приоритете и стратегију управљања како би одложене Олимпијске игре у Токију биле одрживе и успешне.

"Ти приоритети укључују пре свега стварање сигурног окружења за здравље свих учесника. Овде се можемо и даље ослањати на савете Светске здравствене организације", рекао је Бах и додао да треба искористии ову прилику на начин да јединство и креативност изађу из ове кризе још јачи него пре.

"Свету после короне спорт ће требати, а ми смо спремни да допринесемо његовом обликовању са нашим олимпијским вредностима," закључио је Бах у свом писму.

четвртак, 12. септембар 2024.
26° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи