"Организовање Олимпијских игара наредног лета биће тежак задатак"

Поједини здравствени радници у Јапану сматрају да ће бити изузетно тешко организовати Олимпијске игре наредног лета. Један услов издваја се као кључни – окончање епидемије коронавируса свуда у свету.

Олимпијске игре у Токију одложене су за наредно лето због епидемије коронавируса, али поједини стручњаци у Јапану сматрају да ће их бити изузетно тешко организовати.

"Уколико не буде доступна учинковита вакцина, тешко ће бити организовати Игре следећег лета. Тешко је предвидети у овом тренутку. Није преблом само у Јапану, епидемија је светски проблем", рекао је Јошитаке Јококура, шеф Јапанске здравствене асоцијације.

Јококура није усамљен у оваквим размишљањима, пошто струка у Јапану има сличан став,

"Да будем искрен, мала је вероватноћа да Игре буду одржане наредног лета. Осим уколико се не промени структира, на пример да се одрже без присуства публике. Да би се одржале, потребна су два услова – да нема епидемије коронавируса у Јапану, као и да нема епидемије у свету", рекао је Кентаро Ивата, епидемиолог и професор на универзитету Кобе.

Јапан је последњих недеља у великој мери успео да исконтролише ширење заразе, а у недељу и понедељак је први пут број новозаражених пао испод 100 особа.

Од избијања епидемије, у Јапану је регистровано 13.600 случајева заразе, док су 394 особе изгувиле живот од последица ковида 19.

Нови термин за отварање Олимпијских игара у Токију је 23. јул 2021. године.

четвртак, 12. септембар 2024.
28° C

Коментари

Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи