Ако не буде вакцине неизвесне ОИ у Токију

Олимпијске игре у Токију, које су одложене за 2021. годину, могле би да буде угрожене уколико се до тада не пронађе вакцина за вирус ковид 19, сматрају у Светској здравственој организацији.

"Ако се нађе вакцина против ковид 19, сигурно ће бити Игара у Јапану 2021. године. У супротном, није реално да буду на програму", изјавио је познати лекар професор Деви Сридар за Би-Би-Си.

"Од научника чујемо да је то могуће. Лично сам мислио да ће за то бити потребно годину до годину и по дана, али по ономе што чујем могуће је да се то догоди и раније. Ако успемо да добијемо вакцину у наредних годину дана, онда је и реално да Олимпијске игре буду одржане. Вакцина би променила ствари, ефективна, доступна и јефтина вакцина", нагласио је професор Сридар.

"Ако не буде научног напретка те врсте, онда је одржавање Игара нереално очекивати. Мислим да је Међународни олимпијски комитет исправно поступио када је рекао да ће следеће године поново размотрити одлуку коју је донео. Мислим да је то заправо једини начин на који могу да се носе са овом ситуацијом. Да се надају, да подрже научнике и медицинске раднике, јер дугорочно гледано то су једини људи који могу да нас извуку из овога", додао је професор.


Игре у Токију одложене су крајем марта због пандемије коронавируса, након договора јапанског премијера Шинзо Абеа и председника МОК-а Томаса Баха, а њихово одржавање планирано је од 23. јула до 8. августа 2021.

четвртак, 12. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи