ЛА и Њу Орлеанс не желе спорт у 2020. години, Фаучи предлаже нешто блажу опцију

Спорта у Лос Анђелесу и Њу Орлеансу можда неће бити до 2021. године због последица које ће оставити епидемија коронавируса. Још није познато каква је судбина спорта у Сједињеним Америчким Државама, али је јасно да ће он бити знатно другачији него раније.

Постоји могућност да у Лос Анђелесу, једном од највећих центара америчког спорта, буде обустављено све до наредне године.

Градоначелник Ерик Гарсети је то најавио након једног од састанака са ватрогасним службама, а ситуација је постала много јаснија када је лист Лос Анђелес тајмс дошао до интерних мејлова ватрогасне службе у којима је то потврђено.

Што се Њу Орлеанса тиче, градоначелница Латоја Кантрел је апеловала на организаторе да све велике спортске и музичке догађаје помере за следећу годину.

"Мој мишљење је да све то треба да се одложи за неки период. Апсолутно ниједан велики догађај не треба да буде организован у 2020. години", изјавила је Кантрелова.

Овакав исход могао би потпуно да поремети НБА лигу, НФЛ лигу у америчком фудбалу, као и националну бејзбол лигу – три највећа такмичења у тамошњем спорту.

Повратак спортских такмичења у Сједињеним Америчким Државама ипак је могућ у овој години, али уз одређена ограничења и без гледалаца на трибинама, изјавио је водећи амерички епидемиолог др Антони Фаучи.

Он је могући сценарио за повратак спортиста на терене, првенствено у америчким професионалним лигама, појаснио у првом од три предвиђена наставка Сненпчетове емисије "Срећно Америка".

"Нико не сме на стадионе. Спортисте сместите у велике хотеле, где год играли. Морају бити врло добро надзирани...и морају бити тестирани сваке седмице, како не би заразили једни друге или некога из круга својих породице", рекао је члан Кризног штаба Беле куће за борбу против коронавируса, одговарајући на питање о одигравању скраћене сезоне у бејзболу (МЛБ) и почетка такмичења у лиги америчког фудбала (НФЛ).

У недавно објављеној анкети универзитета Ситон Хол, чак 72 одсто америчких грађана изјаснило се да не би одлазили да уживо прате спортске догађаје све док не буде пронађена вакцина против новог коронавируса, а само 13 одсто испитаних је изјавило да би посећивали утакмице као што су то чинили и раније.

четвртак, 12. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи