ВАДА: Спортисти морају да знају да могу бити тестирани било кад и било где

Светска антидопинг агенција рекла је да се контроле спортиста морају наставити, без обзира на пандемију коронавируса. Та организација издала је нове смернице за сигурно узимање узорака.

У смерницама ВАДА-е се наводи да се мора „осигурати адекватна затита за спортисте и контролоре, али и интегритет програма, поготово јер се приближавају Олимпијске и Параолимпијске игре у Токију."

Наглашено је да особе које узимају узорке од спортиста не смеју да имају никакве симптоме вируса, а такође, морају да затраже од спортиста да сами себе контролишу у случају симптома нове болести.

„Ако је запослени антидопинг агенције заражен вирусом, одмах о томе мора да обавести све спортисте са којима је био у контакту, а исто важи и за спртисте. Током контроле обавезна је заштитна опрема као што су маске. У подручјима у којима пандемија тестирање чини компликованим антидопинг организације морају да се концентришу на оне спортисте који се боре у најризичнијим спортовима и дисциплинама."

„У земљама у којима тестирање више није могуће, националне организације и савези морају да сарађују са ВАДА-ом када се ситуација врати у нормалу", наводи се у саопштењу Светске антидопинг агенције.

ВАДА сматра да без обзира на пандемију „спортисти морају да знају да могу бити контролисани било кад и било где".

петак, 13. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи