Божа Маљковић: Тешко да ће се Игре у Токију одржати, МОК "купује време"

Председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Божа Маљковић, рекао је да Међународни олимпијски комитет прати ситуацију и чини све да се Игре у Токију одрже по плану, али сматра да ће то бити тешко ако потраје пандемија коронавируса.

"Ситуација се прати, МОК је озбиљна организација, 206 земаља. Имали смо јуче видео-конференцију, утисак је да се 'купује време' и за месец дана биће јасније", рекао је Маљковић у телефонском укључењу за ТВ Прва и додао да ће се данас после подне одржати нови састанак.

Према његовим речима, МОК је јуче формирао посебну комисију која ће се бавити само квалификацијама за Игре у Токију, а чији је члан Србин Душан Лаловић.

"Апелује се на солидарност, еластичност у доношењу одлука, да се нађе решење. Ту има доста проблема. Имамо наш пример у кошарци, рачунали смо за јун са нашим најбољим кошаркашима, али сад кад се продужавају сезоне, не знамо да ли ћемо имати НБА играче Јокића, Богдановића, па Теодосића, Мицића, који је највише напредовао у последњих годину дана. Ту је и турнир рукометашица, који је требало да се одржи у Ђеру и одложен је за јун."

Маљковић је истакао да је разговарао са амбасадором Србије у Јапану, Ненадом Глишићем.

"Нека истраживања кажу да је 63 посто Јапанаца против одржавања Игара, да је само 23 посто 'за', али опет, Јапан је озбиљна земља, кажу да имају подршку 37 најјачих земаља на свету. Међутим, председник САД Доналд Трамп рекао је да треба одложити Игре. То је један општи хаос, биће тешко да се одрже ако пандемија потраје, а по свему судећи потрајаће", истакао је Маљковић и додао да председник МОК-а Томас Бах инсистира на солидарности и да се Игре неће одржати уколико не могу сви да учествују, пошто је извесно да се неће свуда истовремено завршити пандемија.

петак, 13. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи