Отишла још једна "црна мамба", преминуо тренер и стриц Флојда Мејведера

Роџер Мејведер, бивши боксер и стриц Флојда Мејведера јуниора, преминуо је у 59. години. Један од најбољих боксерских тренера умро је након дуге и тешке болести.

Роџер је био брат Флојда Мејведера старијег и током боксерске каријере је био светски шампион у две категорије – перо и велтер.

Током осамдесетих и деветесих је побеђивао ривале попут Хулија Цесара Чавеса и Реја "бум бум" Мансинија, али ће већини љубитеља бокса остати упамћен као тренер бранта Флојда јуниора.

Сматра се једним од најбољих тренера свих времена и кључним чланом Флојдовог тима.
Он га је обликовао као борца и учинио светским феноменом какав је данас, без обзира што је неколико година у пензији.

Ипак, годинама се борио са тешком болешћу, која је дошла као последица боксерске каријере.

"Мој стриц Роџер је изгубио памћење због бокса. Има нешто више од 50 година, а изгледа као човек од 80", изјавио је Флојд пре неколико година.

Роџер је рођен у Мичигену и био је познат као "црна мамба". Други је спортиста са тим надимком који је преминуо у 2020. години, пошто је пре два месеца трагично погинуо легендарни кошаркаш Лос Анђелес лејкерса Коби Брајант.

"Желео сам боксерски надимак који није био препознатљив великом броју људи и то је занимљиво. Једног дана, док сам листао канале на телевизији, налетео сам на емисију која је приказивала различите рептиле. Била је прича о црној мамби, једној од најсмртоноснијих врста змија. Свидело ми се што је мамба нападала тако нечујно, али када би вас шчепала, довољан би јој био само један ударац и отров би завршио у вама. То ме је подсетило на мене", рекао је Роџер својевремено.

Амерички медији преносе да је Флојд био близак са стрицем до последњег дана.

петак, 13. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи