Један спорт се још игра, Трамп помера границе снукера

Снукер је један од спортова чија такмичења нису отказана због пандемије коронавируса, али се турнири одржавају пред празним трибинама. Најбољи снукераш света Џад Трамп наставио је доминацију у овом спорту и преправљање историјских књига.

Трамп је освојио титулу на Гибралтар опену, што му је био шести рангирни турнир на којем је тријумфовао, чиме је постао први човек којем је то пошло за руком.

Актуелни светски шампион надмашио је учинак легенди ове игре Стивена Хендрија, Динга Ђунхуија, Марка Селбија и Ронија О'Саливена, који су успевали да освоје по пет турнира.

"Освојити шест рангирних титула у сезони, нешто што нико до сада није учинио, невероватно је достигнуће за мене. Лепо је оборити ове рекорде када имам шансе и наставити низ победа у рангирним финалима", рекао је Трамп.

И не само то, захваљујући изузетно нападачкој игри, тренутно је на 97 сенчурија у сезони (брејкови са 100 и више поена), па има прилику да надмаши рекорд Нила Робертсона.

Аустралијанац је током 2013-2014. уписао 103 таква брејка, па Енглезу остају два турнира да и на тој лусти заузме прву позицију.

Он је у финалу савладао Кајрена Вилсона, резултатом 4:3 у фрејмовима.

Трамп је повео 2:1, пропустио прилику да оде на два разлике, када је Вилсон узвратио и стигао на корак до тријумфа. Међутим, Џад је по ко зна који пут одиграо најбоље када је то било најпотребније и изашао као победник.

"Пропустио сам шансу да одем на 3-1, тада се Кајрен вратио и преокренуо на 3:2. Морао сам да се усредсредим и кренем испочетка. Имао сам добар брејк за изједначење, то ме је мало смирило. Задовољан сам како сам издржао под притиском."

Осим 50.000 фунти, 30-годишњак из Бристола је дошао до додатног бонуса, чиме је други пут у сезони прешао границу од милион зарађених фунти од турнирских награда.

"Знао сам сам шта морам да урадим када сам дошао овде, како бих освојио бонус од 150.000 фунти. Одлучио сам да дам све од себе. Нисам мислио о томе до 3:3, много новца је било на столу и то је појачало притисак. Такође, Кајрен је играо за своје место на Тур чемпионшипу, па је улог био велики за обојицу", закључио је Трамп.

петак, 13. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи