Треће злато Надице Божанић

Теквондисткиња Надица Божанић освојила је златну медаљу на такмичењу Г1 класе Софиа Опен у Бугарској. Она је у финалу победила мађарицу Цсенге Патакфалвy са 21:1.

До победе у финалу Божанићева је у првом колу турнира победивши гркињу Мариу Арсланоглу са 22:2, а потом и у другом колу, када је декласирала гркињу Адриану Аспрогераку са 27:6.Победа у Бугарској је Надици донела нових 10 бодова на светској и олимпијској листи.

Божанићева из Бугарске поручује да је пресрећна резултатима:

"Већ следећи викенд нас очекује Белгија опен. Надам се да ћемо остати фокусирани и да ћемо дати максимум као и на досадашњим турнирима. Захвалила бих помоћном тренеру Данилу Вукелићу који ми је помогао да смислимо тактику за сваку противницу, тренеру Југославу Настасићу и клубу ТК Империум, кондиционом тренеру Влади Радојичићу и психологу Борису Станковићу. А за непрестану подршку, захваљујем мојој породици и дечку."

Тренер Надице Божанић и ТК Империум Југослав Настасић задовољан је Надициним успехом у Софији и, како каже, њеним свеукупним резултатима ове сезоне на турнирима Г1 и Г2 класе:

"Ово је сјајан почетак сезоне са освојених 40 бодова за само три недеље! Надам се да ћемо и следећег викенда наставити у овако добром ритму на једном од најтежих турнира у сезони, на Белгиа Опен Г2."

Настасић је захвалио на подршци српском Министарству омладине и спорта, Теквондо асоцијацији Србије, Олимпијском комитету Србије и Драгани Белојевић из Градског секретаријата за спорт и омладину.

петак, 13. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи