Завршено ЕП у Вроцлаву: Још једно злато и бронза за Србију

Репрезентативци Србије су последњег дана 50.европског првенства ваздушним оружјем у Вроцлаву освојили две медаље.

Српска химна се поново слушала у "Дворани стогодишњица" у Вроцлаву.

Српска женска репрезентација пиштољем (Зорана Аруновић, Јасмина Миловановић, Бобана Момчиловић Величковић) је освојила златну медаљу у екипном такмичењу пиштољем, победом над Пољском у финалу.

Мушки тим пиштољем (Дамир Микец, Душко Петров, Димитрије Гргић) је у екипном такмичењу изборио бронзу, савладавши Немачку у мечу за треће место.

Тако је Србија овогодишње ЕП заокружила са одличним билансом - две златне, једном сребрном и једном бронзаном медаљом. У претходна два дана медаље су освојили Бобана Момчиловић Величковић (пиштољ сениорке злато), микс пиштољем Аруновић/Микец (сребро) и Андреа Арсовић (пушка сениорке, бронза).

Наша земља је вишеструки екипни шампион Старог континента пиштољем за даме, а на трон се вратила после три године. Последњу златну медаљу пре данашње Србија је освојила 2017. у Марибору, када је учествовала у истом саставу као и сада у Вроцлаву.

Српски женски тим пиштољем је прекјуче, у првој фази квалификација (на основу збира резултата у појединачним квалификацијама) заузео треће место.

Медаље и бољи пласмани Србије на ЕП у Вроцлаву

Злато: Бобана Момчиловић Величковић (ваздушни пиштољ), женска екипа пиштољ (Зорана Аруновић, Бобана Момчиловић Величковић, Јасмина Миловановић)
Сребро: микс пиштољ Зорана Аруновић/Дамир Микец
Бронза: Андреа Арсовић (ваздушна пушка), мушки тим пиштољем (Дамир Микец, Димитрије Гргић, Душко Петров)

Четврто место: Марко Ивановић (ваздушна пушка, јуниори)
Шесто место: Дамир Микец (ваздушни пиштољ)
Осмо место: мушки сениорски тим пушком, мушки јуниорски тим пушком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 13. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи