Хорхе Луис Фромета: Српски бокс може до Олимпијских игара у Токију

Први тренер боксерске селекције Србије Кубанац Хорхе Луис Фромета Матош и селектор репрезентације Милан Пиперски били су гости Јутарњег програма РТС-а.

Кубански тренер, Хорхе Луис Фромета Матош постао је први тренер боксерске селекције Србије.

Један је од најцењенијих тренера у аматерском боксу. Радио је са кубанским боксерима, затим Шри Ланци, Републици Српској, сада званично и код нас.

Зашто сте прихватили позив?

"И раније сам боравио у Србији. Тренирао сам једног боксера који се квалификовао на Олимпијске игре, после тога сам се вратио у своју земљу али стално сам мислио на вашу. Србија ми се додада".

Зашто Хорхе?

"Резултат је иза њега, у договору са челним људима боксерког савеза одлучили смо се за њега да нам помогне да остваримо велике резултате", рекао је Милан Пиперски.

И раније сте долазили у Србију. Држаћете предавања и тренерима. Како може да се унапреди систем рада, да би резултати били још бољи?

"Мислим да српски боксери могу да остваре боље резултате. Треба да порадимо на неким елементима где боксери могу да унапреде свој рад. У овом тренутку ваш тим примењује једну методологију тренирања. Треба да планирамо. Србија у овом тренутку има одличне младе боксере и надам се да ће они у будућности, ако буду следили овај програм, остварити добре резултате".

У јануару сте кренули са припремама. У марту вас чекају квалификације у Лондону. Може ли српски бокс до Олимпијских игара у Токију?

"Зашто да не. Када је боксер спреман, када напорно тренира, он може све да уради. Европа је најснажнији континент када је реч о боксу, имају најквалитетније боксере".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи