Ниш ледену дворану нема, али има шампионку Софију Родић

Ниш још нема ледену дворану, али већ има шампионку европског ранга у брзом клизању. Софија Родић 2019. годину завршила је са шест медаља са европских такмичења.

Софија има 10 година и ове сезоне је на седам такмичења освојила шест медеља. Једну златну, три сребрне и две бронзане. Ниш нема олимпијско клизалиште, па на тренинге путује скоро 200 километара.

"Мени је јако тешко, јер ја живим у Нишу, возим за београдски клуб, а тренирам у Софији и ми сваког викенда ако није такмичење идемо у Софију на тренинге", рекла је млада Софија Родић.

Претходне четири године она је државни првак Србије у својој категорији. На европским такмичењима сада се такмичи у старијој категорији и међу најбољима је на Старом континенту.

Годинама је била шампионка у вожњи ролера. Сада их вози преко лета, када су клизалишта затворена.

"Имам подршку од целе школе поготово од учитељице, али оно што моји другари највише воле када се ја вратим са такмичења освојим медаљу и онда частим", додала је млада клизачица.

Иако Софија каже да не верује у Деда Мраза, каже да би јој у Новој години најлепши поклон био велико клизалиште у Нишу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
14° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи