Џудисткиње и џудисти Црвене звезде одбранили титулу у Супер лиги Србије

Џудисти Црвене звезде одбранили су титулу у Супер лиги Србије, и у мушкој и у женској конкуренцији.

Џутисткиње Црвене звезде потврдиле су класу и доминантно стигле до титуле шампионки Србије.

"Искрено, очекивале смо и ове године да дођемо до титуле, али наравно увек је тешко и конкуренција је била доста добра и ове године, тако да су била два клуба од којих смо очекивали да ће пружити доста добар отпор, и ми смо успеле да одбранимо титулу", истакла је Милица Николић, џудисткиња Црвене звезде. 

Милица Николић је капитен женског џудо клуба Црвена звезда, екипе која је одбранила шампионски трон у Србији.

"Невероватан је осећај, јер смо ове године и ми и мушкарци успели да одбранимо титулу и то је историјски резултат и за наш клуб и за целу Србију", додаје Николићева. 

Црвена звезда је у женској конкуренцији освојила титулу испред џудисткиња Борца и Новог Сада које су се окитиле сребром, док су бронзане биле чланице Славије и ОЏК Београда. 

"Екипу су још чиниле до 52 килограма Андреа Стојадинов и ја, до 57 Јована Рогић, до 63 Јована и Ања Обрадовић, до 70 килограма смо имали Катарину Денић, док смо у плусу мењале екипу, тако да је увек нека од њих ишла у ту већу категорију", истиче МИлица НИколић. 

И џудисти Црвене звезде су претходне седмице убедљиво одбранили  титулу шампиона Србије. 

"Сјајно смо одрадили годину, имали смо 23 победе од 25 мечева, што је фасцинантан резултат", напомиње Бојан Дошен, џудиста Црвене звезде. 

Џудисти Црвене звезде су у великом финалу савладали екипу Кинезис из Ниша са 4:1. 

"Сви момци су спремно дочекали ту Супер лигу, то је наше најјаче такмичење у држави, имали смо 12 екипа, четири групе са по три екипе. Ми смо у групи били први, победили смо без изгубљеног меча обе борбе по 5:0 и пласирали се у четвртфинале, где смо победили екипу Славије са 4:1. После смо у полуфиналу победили екипу Степановићева и у финалу смо се борили против екипе Кинезис из Ниша", истиче Дошен. 

Црвена звезда је и овога пута доказала да има изузетно искусан и јак тим. 

"До 66 килограма борили су се Страхиња Бунчић и Махаил Морохојев, до 73 килограма смо померали Страхињу из 66 и борио се наш млади такмичар Рајчић Алексанар. У 81 су се борили Милан Бунчић и Мајдов Стефан и до 90 се борио Дмитри Герасименко, док сам ја био у плусу", рекао је Бојан Дошен.

Пред џудисткињама и џудистима Црвене звезде је веома узбудљив период, и још узбудљивија такмичарска 2020. година. 

"Завршни период пред Олимпијске игре, и ови сад бодови су најбитнији, од јануара крећу турнири, Гран пријеви и Грен слемови. Имамо Европско првенство у априлу, и остаје нам још један Мастерс до краја квалификација за Олимпијске игре" рекла је Милица Николић, џудисткиња Црвене звезде. 

"Имамо сада камп у Митерсилу. Припремамо се за наставак сезоне, која почиње у јануару. Следи нам Гран при у Тел Авиву, и потом Грен Слем Париз у Француској. Џудо у Србији је у екстази, толико смо попели границе на овим медјународним такмичењима, да је спорт вртоглаво постао популаран", истиче Бојан Дошен.

Уз овакав, континуирани рад у џудо клубу Црвена звезда, нема сумње да резултати неће изостати ни на међународној сцени и током 2020. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
13° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи