Удовичић отворио Сајам спорта: Најлепше место у Србији

Међународни сајам спорта, осми по реду, свечано је отворен у хали 1 Београдског сајма.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и први човек Спортског савеза Србије Давор Штефанек званично су отворили Сајам спорта и позвали све заинтересоване, пре свих децу, да се опробају у разним спортовима.

"Не постоји лепше место у Србији него бити данас овде. Целокупан систем спорта нас је обрадовао толико пута, постављао рекорде, ујединио нас, али и поставио одговорност да спортска породица настави да расте и буде што већа. Неопходан је први корак, да се одлучите за границе које сами желите да поставите", рекао је Удовичић.

Министар је подсетио да без јаког тима не могу да се очекују велики резултати, за које се захвалио српским спортистима, нагласивши да су никад бољи.

"Очекујемо врхунске резултате, сви заједно моземо да померамо границе. Захваљујем се сваком ко је помогао да систем живи, да једнако гледамо на све учеснике спорта. За шест година много смо урадили за спорт", навео је некада најбољи ватерполиста света.

Први човек ОКС Божидар Маљковић истакао је да му је част што отвара тако велики спортски догађај.

"Увек ме обрадује са колико посвећености се даје спорту. За Олимпијске игре у Токију се спремају многи спортисти и вредно радимо да им обезбедимо услове за најбоље резултате. Наши спортисти сигурним корацима иду ка највећем спортском догађају, а на Сајму спорта ћемо приказати њихове успехе", поручио је Маљковић и истакао податак да је више од 50.000 деце ове године учествовало на градским трговима и борилиштима у акцијама ОКС.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек пожелео је гостима Сајма спорта угодна три дана.

"Трудићемо се из године у годину је да буде што боље. Циљ је да се деца упознају са што више спотова, Србија је позната као земља спорта и шампиона. Намера је да већ у понедељак родитељи одведу децу, која су будућност, на терене", навео је он.

Сајам спорта, под слоганом "Сајам спорта спаја све(т)", траје до недеље у халама 1 и 1а Београдског сајма, уз бесплатан улаз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи