У Мионици почеле утакмице Мини-макси лиге

У општини Мионица почеле су утакмице Мини-макси лиге, фудбалског такмичења за децу узраста од шест до једанаест година које се одржава истовремено у 24 града са око 10.000 дечака и девојчица. Дечија фудбалска асоцијација Србије (ДФА) већ деветнаесту сезону заредом успешно реализује ово јединствено фудбалско такмичење које је најмасовнији дечији спортски пројекат Базичног фудбала у Србији, региону Западног Балкана и Југоисточне Европе.

У Хали спортова одигран је први викенд Мини-макси лиге Мионица у којој ће све до марта месеца наредне године своје фудбалске вештине демонстрирати дечаци и девојчице узраста од шест до 11 година у пет узрастних категорија: МИКРО (2012. годиште), МИНИ (2011. годиште), МИДИ (2010.), МАКСИ (2009.) и МЕГА ЛИГА (2008.) из осам клубова из Ваљева, Уба, Осечине и Мионице.

На крају фестивалског дела лиге, најуспешније екипе ће играти на завршним турнирима, а најбоље екипе се квалификују за учешћа на регионалним и завршним турнирима за републичког првака, док ће најталентованији бити позвани на Мини-макси селективне кампове ФСС.

На пригодној свечаности, у присуству Бобана Јанковића председника општине Мионица, почетак такмичења су озваничили својим потписима на Уговор о преносу права организације Мини-макси лиге председник ДФА Владан Шкорић, а испред техничког организатора Жељко Радосављевић, први човек Спортског центра у овом граду. Поред представника локалне заједнице, спортских радника, тренера и родитеља свечаности је присуствовао и Љубодраг Станић, председник Комисије за базични фудбал ФС Моравичког округа. 

Што се домаћина тиче, они обећавају да ће организација бити на високом нивоу,а потрудиће се да малишанима обезбеде што више пријатних изненађења, па ће и трибине сигурно бити пуне у овој првој „пилот сезони".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи