Репрезентација у америчком фудбалу успешна на почетку ЕП

Репрезентација Србије у америчком фудбалу победила је Чешку републику са 16:0 у првом колу Европског првенства.

Утакмица је одиграна на градском стадиону у Пожаревцу. Србија је изузетно отпочела овај циклус Европског првенства које се игра у новом формату.

Одбрана је била феноменална и зауставила је готово сваки напад Чеха. Екипа коју предводи амерички селектор Даг Еткинс, постигла је два тачдауна.

Хватач Стефан Ђурић је у првој четвртини донео прве поене Србији након што је квотербек Давид Ханомили Лукић одлично бацио лопту у енд зону Чешке. Кикер Жељко Стегњаја погодио је за додатни поен, а у другој четвртини био је прецизан приликом шута за три поена.

У последњој четвртини играч одбране, тачније сејфти Горан Зец прочитао је напад противника и отрчао по нови тачдаун.

Осим такмичарског ова утакмица је имала и хуманитарни значај. Улаз је био слободан, али су гледаоци остављали новац за дечака Милију Милановића из Кличевца коме је неопходно лечење у иностранству.

"Надамо се да смо успели да прикупимо што већи износ", рекао је Никола Давидовић један од искуснијих играча у тиму Србије.

Наша репрезентација ће 9. новембра играти у Лилу против Француске која је актуелни првак Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 15. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи