Тркачки викенд на Копаонику

Пријатне температуре, промотивне цене , бројни спортски и авантуристички садржаји учинили су да више од 40 одсто домаћих гостију од почетка године крене на одмор пут планине. На Копаонику спортски викенд – мноштво адреналинских садржаја,пешачке туре,летње скијање и два надметања – у планинском трчању и бициклизму, која су окупила око 700 учесника из осам земаља.

Појединачно и корпоративно, за старт "Trail Race Kopaonik" на седам и 15 километара у доброј атмосфери припремало се око 400 такмичара.

Уз висинску разлику од 460 метара на дужој траси трчало се по ливадама и шумским стазама живописним пределима Копаоника.

Са временом 31,47 кроз циљ је након претрчаних 7 километара први прошао корпоративни тим "Путева Србије", а тридесетак секунди касније и Срђан Мате из Београда, победник у појединачној конкуренцији.

У женској конкуренцији прва је на циљ стигла шеснаестогодишња Београђанка Зоја Георгијев, а најмлађа учесница трке на 7км, осмогодишња Хелена Милијић из Зајечара, као трећепласирана.

Сат времена након старта "Trail Race Kopaonik" добио је и победника на 15км, Ђуру Борбеља из АК Апатин.

Уједно, вожено је и шесто издање МТБ маратона "Три стране Копаоника", на којем је око 300 учесника из 6 земаља тестирало спретност и брзину у брдском бициклизму.

Очекивано, највећи број такмичара јесте на малом маратону, где претежно учествују рекреативци који ће возити трасу од 20 км кроз прелепе копаоничке пределе. За нешто искусније ту је средњи маратон од 45 километара, док се за велики маратон у дужини од 66.5 километара пријавило око 40 такмичара који ће на својим бициклама покушати да савладају све три стране Копаоника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи