Све је спремно за трку Кроз Србију

Овогодишња трка кроз Србију возиће се под слоганом бициклизам и туризам заједно и биће посвећена великом јубилеју - 80 година постојања.

Трка ће трајати пет дана и први пут ће стартовати ван граница наше земље и то из Источног Сарајева, где ће 29. јула бити и званично представљање тимова. 

Домаћини етапа биће Источно Сарајево, Јахорина, Пале, Прибој, Златибор, Чајетина, Мионица, Београд и Пожаревац.

30. јула, бициклисти ће возити прву кружну етапу кроз Источно Сарајево, док ће 31. јула караван са Јахорине кренути пут Пала, а потом и до Прибоја где ће бити и циљ друге етапе дуге 142 километра. Државна граница ће се прећи без заустављања.

1. август ће донети и највише узбуђења, јер ће се возити две полуетапе. Прва на Златибору који је поново домаћин етапе после 2008, док ће након тога Мионица другу годину за редом дочекати најпрестижнији бициклистички караван у овом делу Европе. 

 Последњег такмичарског дана, бициклисти ће из Мионице кренути пут Пожаревца у етапу дугу 157 километара, а управо ће у Пожаревцу 2. августа бити и циљ овогодишње трке Кроз Србију. 

150 возача из 30 светских земаља прећиће за четири дана више од 500 километара. 

Међу учесницима ће бити и наша бициклистичка репрезентацја, а последњу нашој земљи на трци Кроз Србију донео је Иван Ставић 2013. године. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи