Себастиан Сабо за РТС: Могу и боље, има још доста простора за напредак

Најбољи пливачи из Србије учествују овог викенда на митингу "11. април Гран при" на Новом Београду. Између два такмичарска дана, гост Јутарњег програма РТС-а био је најбољи на свету на 50 метара делфин и наш представник на Олимпијским играма у Токију, Себастиан Сабо.

У Београд стижете после сјајних резултата у Мађарској где сте остварили норму за Олимпијске игре . Да подсетимо 50 метара делфин стилом препливао си за 22,9 секунди, а потом трку на 100 метара у истој дисциплини испливао за 51,34 секунде. Је л може Београд да те мотивише на још боље резултате?

"Мој врхунац форме је био темпиран за прошлу недељу када сам и остварио тај резултат. Јуче сам имао трку али није прошла тако сјајно као прошлог викенда". 

Може ли боље, време за 50 метара је тренутно најбоље у свету?

"Искрено, могу. Има још доста простора за напредак. Треба да се настави са тренирањем, брушењем форне да би до Светског првенства било још боље".

Када почињу припреме за Токио? Уз ове дисциплине очекујемо те и у штафети. Какве су нам шансе?

Припреме су почеле, први корак (олимпијска норма) је остварен, други корак ће бити да се оде у што бољој форми. Темпирање форме ће почети следеће године, четири-пет месеци пре трке, а до тада ме очекује још два велика такмичења".

Ти и Силађи сте за сада обезбедили учешће. Какав бисмо тим могли да имамо у Токију?

"Шансе су нам добре, пливачи у Србији још напредују. Имамо пливаче који могу у финала".  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
15° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи