Злато и виши ранг за младе хокејаше Србије

Млади хокејаши Србије, играчи до 18 година, освојили су прво место на Светском првенству II дивизије Б групе у Београду и обезбедили пласман у виши ранг. Јуниори су се на овај начин придружили селекцији до 20 година, која је раније обезбедила виши ранг.

Србија је у последњем колу синоћ савладала Белгију са 12:2 (5:0, 5:2, 2:0), и искористила кикс Холанђана, који су претходно поражени од Кине са 3:2.

Јуниори су се на овај начин придружили селекцији до 20 година, која је раније обезбедила виши ранг.

Много узбуђења виђено је на леду Пионира последњег дана шампионата. Репрезентација Холандије је пред последње коло била у најбољој позицији, као првопласирана селекција без пораза држала је судбину у својим рукама, али...

Веома борбени Кинези су им, као и Хрватима у првом колу, помрсили рачуне. Кина је изненадила Холандију, победила је са 3:2, Холанђанима на тај начин покварила славље, али и омогућила нашим хокејашима да евентуалним тријумфом против Белгије дођу до злата.

Указану шансу изабраници селектора Немање Јанковића су оберучке прихватили и искористили на прави начин. Свесни важности утакмице, у меч су ушли изразито мотивисани и просто су прегазали Белгијанце. Млади хокејаши Србије до врха су напунили мрежу Белгије, просто су плесали по леденој плочи и сасвим заслужено дошли до жељеног циља.

У стрелце су се уписали Матеја Поповић три пута, Антоније Богдановић и Марко Драговић по два пута, Кристијан Савовић, Алекса Гвозденовић, Страхиња Вдовић, Михајло Манојловић и Андрија Рацић. Голове за Белгију постигли су Лукас Бони и Јонас Стено.

На овај начин употпуњена је фантастична репрезентативна сезона јер је пласман у виши ранг обезбедила и наша селекција до 20 година. Нови хокејашки спектакл у Београду следи већ следеће недеље, када ће Пионир бити домаћин и сениорског Светског првенства ИИ дивизије А група које почиње 9. априла. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи