Вања Станковић златна на УС Опен-у

Првог такмичарског дана за чланове ТК Галеб на УС Опен-у, Г2 турниру, Вања Станковић (до 49кг) окитила се златном медаљом. Актуелна светска првакиња је у Лас Вегасу освојила 20 поена за светску и олимпијску листу, а на путу до првог места забележила је пет победа.

Вања Станковић је у финалу савладала Немицу Ајдин. Вања је од почетка 2019. године освојила неколико медаља, али ово је прва златна медаља на Г2 турниру.

Александра Радмиловић (до 57кг) поражена је у четвртфиналу, док је Богдан Булат (до 63кг) изгубио у другом колу. Мирослава Алексић (до 57кг) из ТК Еурошпед, изгубила је у првом колу.

"Данас је био јако дуг и напоран дан, а на крају и успешан. Вања је освојила златну медаљу као први носилац турнира после пет тешких борби. За њу је било јако важно да баш у таквим борбама изађе као победник и да подигне ниво самопоуздања за светско првенство које се одржава у Манчестеру у мају. И остали такмичари су били сјајни. Александра је изгубила у трећем колу и то у борби за медаљу, а Богдан као тек новопечени сениор је у првом мечу бриљирао. У другом колу је показао одличан квалитет и поклекао искусном Американцу." рекао је Јовић.

"Драго ми је да сам коначно стигла до златне медаље и то на Г2 турниру. Задовољна сам борбама и резултатом, али и освојеним бодовима који ће ме приближити самом врху листе.
Циљ је свакако светско првенство и надам се да ће тада форма бити на врхунцу." истакла је Станковићева.

Следећи на татами излазе Тијана Богдановић (до 53кг), Милица Мандић (до 73кг), Нађа Савковић (до 62кг), Дмитриј Нагаев (до 58кг), и Дамир Фејзић (до 74кг) из ТК Еурошпед.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи