Колико је брз Јусеин Болт?

Јусеин Болт, иако у спринтерској пензији, још једном је показао да је најбржи човек на планети. Јамајчанин је изједначио рекорд у спринту на 40 јарди, претрчавши ту деоницу за 4,22 секунде, иако је на себи имао тренерку и обичне патике.

Спринт на 40 јарди (око 36,58 метара) је део тренинга НФЛ играча, заједно са скоком удаљ и скоком увис (дохватом), а годишње се истрче милиони оваквих спринтова.

Јусеин Болт се окушао у овој "дисциплини" и, помало неочекивано, изједначио рекорд свих времена у времену од четири секунде и 22 стотинке.

Неочекивано, пошто је Болт ову деоницу истрчао незагрејан, у тренерци и обичним патикама, а изједначио је рекорд који је 2017. године поставио хватач Бенгалса Џон Рос.

Болт је светски рекордер у тркама на 100 и 200 метара, као и у штафети 4x100 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи