Србин учесник "Трке кроз Америку"

Краљевчанин Александар Ђуровић први је Србин који се квалификовао да вози најтежи бициклистички ултрамаратон на свету. Да би уопште завршио трку, мораће да за 12 дана пређе 4800 километара од западне до источне обале Сједињених Држава.

Од Пацифика до Атлантика, за учеснике трке то је најекстремнији бициклистички изазов. Сама квалификација је за Александра велики успех. Прилику да вози кроз Америку, обезбедио је на трци у Хрватској, где је из другог покушаја успео да пређе 1.400 километара за мање од 80 сати.

"Тамо сам возио 77 сати са можда неких два сата дрмеке, требало ми је месец дана да се опоравим и да се вратим у нормалу", рекао је Ђуровић

Колико ће му напорно бити да пређе 4800 километара по свим временским приликама, зна његов колега Томислав Пуја.

"Ја сам возио маратон од Париза до Атлантског океана и назад у дужини од 1.200 километара, а он има четири пута тежи задатак. Самим тим што има временски лимит од 12 дана, маратонац мора да пређе 400 километара дневно и двадесет сати дневно на бицикли је изузетно тешко", изјавио је Пуја. 

"Као мали сам оперисао канцер и било ми је забрањено да се бавим било каквим спортом, а не да се бавим екстремним спортом, али ево, доказао сам да и дан данас после ево 40 година бавим се професионалним спортом. Тако да доктори могу да вам кажу једно, ви ако сте спремни да радите у глави нешто друго, лако дођете до циља. Мислим лако? Али ако сте спремни то увек може, ево може", рекао је Ђуровић.

Неће му бити лако да искористи прилику да и у Америци покуша да дође до циља. Алкесандра и његову екипу пут ће коштати више десетина хиљада долара.
"Или ћу отићи, или ћу умрети покушавајући да одем на трку, Друге нема", уз осмех је закључио Александар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи