Саша Гајичић спортски директор трке Београд - Бањалука

Спортски директор 13. издања међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука биће Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије. Бициклисти ће 18. априла кренути из Београда и после четири етапе завршити спектакуларним круговима у престоници Републике Српске, Бањалуци.

Гајичић је током своје богате каријере био један од најбољих и најуспешнијих бициклиста наше земље свих времена, са више него успешном каријером у земљи и иностранатву.

Трка Београд - Бањалука возиће се од 18. до 21. априла, од ове године налази се у првој категорији Светске Бициклистичке Федерације и уместо досадашње две, имаће чак четири етапе.

Гајичић ће наставити своју одличну сарадњу као спортски директор трке са идејним творцем и директором ове међународне манифестације, Владимиром Куваљом, који као директор маркетинга учествује и у организацији трке Кроз Србију.

Гајичић и Куваља примили су у децембру специјалну награду у Бањалуци, јер трка Београд - Бањалука проглашена је манифестацијом од посебног значаја за Републику Српску.

Већ сада се за трку Београд - Бањалука пријавило више од 20 светских екипа, међу којима су и неки од најбољих светских тимова попут руског Гаспорома, словеначке Адрие, италијанског Санђемини и Дамико тима, као и аустријског Хринкофа, а постоји и велика могућност да ће се на трци појавити и нека од екипа из светског Про Тура.

Бициклисти ће 18. априла кренути из Београда преко Шапца, Бијељине и Зворника све до Власенице у етапу дугу чак 250 километара. Прећиће се без заустављања гранични прелаз између Србије и Босне и Херцеговине захваљујући одличној сарадњи граничних полиција две земље.

Другог дана бициклисти ће возити од Власенице до Брчког, а након тога ће трећег дана трка стартовати из Брчког и возиће се све до Теслића који је сада већ традиционално домаћин етапе на овој престижној трци.

Последњег такмичараког дана, бициклистички караван на трци Београд - Бањалука имаће трансфер до Прњавора, одакле стартује последња, четврта етапа, која ће се преко Дервенте, Српца и Лакташа завршити спектакуларним круговима у престоници Републике Српске, Бањалуци.

Саша Гајичић најављује најквалитетнију трку до сада и жестоку конкуренцију светских тимова, али и трку у којој ће наши бициклисти покушати да остваре добар резултат и умешају се у борбу за висок пласман.

Титулу ће бранити Словенац Гашпар Катрашник из Адриа тима, за који вози и наш најбољи бициклиста Душан Рајовић који прошле године због повреде није могао да наступи.

Саша Гајичић данас са великим успехом обавља и улогу генералног секретара нашег Бициклистичког савеза и директор је најпрестижније трке у Југоисточној Европи, трке Кроз Србију која ће се ове године возити 59. пут, од 5. до 9. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи