Кроз Србију из Републике Српске?

Међународна бициклистичка трка Кроз Србију, 59. по реду која ће се возити почетком јуна, могла би да стартује из Источног Сарајева, најављују организатори. Преговори су у току.

По угледу на највеће светске трке попут Тур де Франса и трке Ђиро д'Италија које неретко стартују из различитих држава, ове године најпрестижнија трка у Југоисточној Европи, трка Кроз Србију, могла би да стартује из Републике Српске.

Челни људи наше најпрестижније трке преговарају са пријатељима из Источног Сарајева, који су заинтересовани да старт најпрестижније бициклистичке трке на овим просторима и свечано представљање екипа буду одржани управо у том граду.

Према речима Владимира Куваље, директора трке Кроз Србију, поред Прибоја, Пожаревца, Мионице и Београда са којима се обављају завршни разговори око домаћинства етапа, у тај круг заинтересованих градова који би желели дадобију организацију на трци Кроз Србију од прошле седмице је и Источно Сарајево.

2011. и 2012. године, овај град је угостио бициклисте из целог света као домаћин етапе на нашој најпрестижнијој трци која је тих година прошла кроз Босну и Херцеговину.

Прошло је готово 10 година од како је управо преко Вишеграда све до Јахорине вожена једна од најтежих етапа у историји трке Кроз Србију.

Јахорина као изузетан Олимпијски центар, бисер зимског туризма на овим просторима, имала би прилику да још једно представи своје туристичке потенцијале и лепоте читавог краја бициклистима из целог света, али и свим љубитељима овог спорта који са великом пажњом прате трку Кроз Србију.

Преговори се воде и са градом бициклизма, Краљевом.

Владимир Куваља је и директор трке Београд - Бањалука, која ће се возити по 13. пут. 

Од ове године, спортски директор те трке биће генерални секретар нашег Бициклистичког савеза, Саша Гајичић. Трка Београд - Бањалука ће се уместо досадашње две, имати чак четири етапе.

Прва велика акција у спрском бициклизму очекује нас већ крајем јануара, када ће се на сребрном Језеру возити државно првенство у цикло-кросу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи