Успеси српског спорта у 2018. години

Када се подвуче црта после 12 месеци, слика 2018. године стаје у три речи - изазовна, трофејна и садржајна. Памтићемо је по великом повратку Новака Ђоковића на прво место АТП листе. Памтићемо и светске титуле одбојкашица, Јоване Прековић и Иване Шпановић. Ватерполисти не силазе са крова Европе, док је клупски спорт обележила победа фудбалера Црвене звезде над великим Ливерпулом.

Због повреде лакта, српски тенисер је у првој половини године био далеко од шампионских резултата. Ипак, од гренд слема у Вимблдону, који је освојио, било је јасно да ће још једном померити границе.

Низао је Ђоковић и у наставку сезоне победе. На завршном турниру у Лондону, пети пут му је уручен пехар за најбољег тенисера света.

Да је Србија и даље одлична у појединачним спортовима, показала је Ивана Шпановић. На Светском првенству у дворани у Бирмингему, освојила златну медаљу у скоку удаљ.

Карате улази у програм Олимпијских игара у Токију 2020. године, а да српска јавност може да се нада олимпијском одличју, потврдила је Јована Прековић. Освајањем златне медаље, обележила је Светски шампионат у Мадриду.

На светски трон, први пут у историји, стале су и српске одбојкашице. Сјајном игром, и атмосфером у Јапану, крчиле су пут до финала. У узбудљивој утакмици за злато, тек у петом сету су савладале Италијанке и тако објединиле европску и светску титулу.

Слика коју на Европским првенствима у ватерполу гледамо последњих шест година, поновила се и на континеталном шампионату у Барселони. Српски ватерполисти су четврти пут заредом показали да су најбољи.

Највећи светски спортски догађај било је Светско првенство у фудбалу у Русији. Први пут је једна земља у источној Европи, била домаћин. Српска репрезентација је у конкуренцији Бразила, Швајцарске и Костарике заузела треће место у групи и остала без пласмана у нокаут фази.

На клупској фудбалској сцени било је више еуфорије. Црвена звезда је после 27 година успела да се пласира у Лигу шампиона. У групи са вицешампионом Европе Ливерупулом, најскупљим тимом света Пари Сен Жерменом и Наполијем, освојена су четири бода.

Највећа европска победа у последњих 12 година, остварена је у Београду. Црвено - бели су надиграли Ливерпул са 2:0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи