Најбоље у претходној години, гледали сте на РТС-у

Српски спортисти су и у 2018. години бележили бројне успехе. Повратак Новака Ђоковића на врх светске листе, фудбалски Мундијал у Русији, ватерполисте које четврти пут заредом освајају Европу, борбе кошаркаша да се нађу на Светском првенству у Кини, фудбалере Црвене звезде у Лиги шампиона, као и многе друге спортске догађаје, могли сте да пратите на програмима РТС-а.

Новак Ђоковић поново је најбољи на свету. Иако се налазио на 21. месту када је се вратио после вишемесечног одсуства због повреде, Новак је до краја године заузео престо који му и припада.

Први наговештај да Новак може оно што је мало ко веровао био је наступ на Вимблдону. После маратонског, дводневног полуфинала са Рафаелом Надалом, Ђоковић у борби за четврти трофеј на лондонској трави савладао Кевин Андерсона.

Фудбалску годину на глобалном нивоу обележио је Мундијал у Русији. Француска је у финалу савладала Хрватску са 4:2 и други пут у историји освојила фудбалску "богињу". Спектакл из Москве могли сте да пратите у директном преносу на РТС-у.

На Мундијалу у Русији учествовала је и репрезентација Србије. "Орлове" је, после смене Славољуба Муслина, на смотри најбољих фудбалских репрезентација предвосио Младен Крстајић.

У првом мечу на шампионату, Србија је голом Александра Коларова савладала Костарику са 1:0, што је изазвало велико одушевљење нашег колеге Александра Стојановића.

Нажалост, Србија није успела да се пласира у осмину финала Светског првенства, али је српски клупски фудбал, први пут после 2010. године, имао свог представника у фудбалској Лиги шампиона.

Фудбалери Црвене звезде достојно су представљали Србију у изузетно тешкој групи са екипама Наполија, Ливерпула и Пари Сен-Жермена. Упоркос неким убедљивим поразима, Звезда је на свом стадиону савладала Ливерпул са 2:0, што је свуда у свету представљено као права мала сензација.

У првој половони године, Црвена звезда и Партизан играли су осмину финала Лиге Европе, где су заустављени од руског ЦСКА, односно чешког Плзена. Ипак, ти успеси, надовезани пласманом црвено-белих у Лигу шампиона, дају наду да и српском клупском фудбалу стижу светлији дани.

Кошаркаши су у 2018. години учествовали у квалификацијама за Светско првенство које се наредне године одржава у Кини. Екипа је углавном била ослабљена неиграњем НБА звезда, али и евролигашких играча, али су "неко нови клинци" показали да селектор Ђорђевић може и на њих да се ослони у блиској будућности.

Да будућнсот српске кошарке буде још светлија побринули су се и јуниори, који су на Европском првенству у Риги освојили златну медаљу.

Ватерполисти Србије намерно су остављени за крај ове приче о спортској 2018. години на РТС-у. Изабраници Дејана Савића четврти пут заредом су се попели на кров Европе, а у финалном мечу у Барселони савладана је домаћа селекција Шпаније, после невероватно напете и неизвесне утакмице и бољег извођења петераца.

Српски спортисти из године у годину освајају медаље на светским и европским првенствима, а очекујемо да нас наредне 2019. године обрадују још небројено пута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи